Hlavní obsah

Liberecký Plodek dostal za faul na Buchteleho trest na tři zápasy

PRAHA

Liberecký hokejista Jan Plodek dostal za faul na pardubického Jana Buchteleho od disciplinární komise trest na tři zápasy, z nichž si jeden odpykal už v neděli proti pražské Spartě. Plodek ve čtvrtečním utkání 30. kola zezadu fauloval devatenáctiletého Buchteleho, juniorský reprezentant upadl hlavou na mantinel a při pádu si poškodil třetí krční obratel.

Článek

Plodek dostal za zákrok v 59. minutě trest ve hře, za což měl automaticky zastavenou činnost na jeden zápas a dnes jej řešila disciplinárka Asociace profesionálních klubů. Udělila mu trest na tři utkání s platností od 5. do 13. prosince. Plodek tak nemůže nastoupit ve zbývajících dvou zápasech Bílých Tygrů před reprezentační přestávkou - v pátek proti Karlovým Varům a v neděli proti Litvínovu. Do hry se může vrátit v úterý 22. prosince na ledě Třince.

Buchtele má před sebou daleko delší absenci. Čeká jej pauza šest až osm týdnů a přijde o start na mistrovství světa hráčů do dvaceti let, které se hraje na přelomu roku v Kanadě. Podle vyjádření pardubického klubového lékaře Jana Vaňáče u něj vyšetření potvrdila odlomení části hrany třetího krčního obratle bez poškození míchy a vazivového aparátu.

Buchtele zůstal po ošklivém pádu dlouho ležet na ledové ploše. Opustil ji v zafixované poloze na nosítkách a sanitka jej odvezla do liberecké nemocnice, kde okamžitě absolvoval CT vyšetření. Pardubice v Liberci dohrávaly zápas po Plodkově trestu na pět minut a do konce utkání v přesilovce, přesto zápas ztratily, když o jejich porážce 1:2 rozhodl deset vteřin před koncem v oslabení Milan Bartovič.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec