Hlavní obsah

Hokejisté Zlína podali podnět disciplinárce na brankáře Kopřivu

Za úmyslné posunutí branky podalo vedení extraligových hokejistů Zlína podnět k disciplinárnímu řízení s kladenským brankářem Miroslavem Kopřivou. Ten v úterní předehrávce 35. kola při hře čtyř proti třem v úvodu prodloužení podle zlínských činovníků úmyslně posunul brankovou konstrukci.

Článek

"Jedná se o téměř totožný případ, za který byl v minulosti náš brankář Igor Murín celostátně pranýřován ve všech médiích," uvedl dnes v prohlášení generální manažer klubu Miroslav Michalovský. "Zajímá nás, jestli Kopřiva najde stejnou porci odvahy jako Murín a přizná se ke svému dle našeho mínění úmyslnému posunutí branky," dodal.

Zlín poukázal také na to, že si situace nevšimli rozhodčí. "Rozhodčí tuto situaci nepostřehli. Ale vzhledem k tomu, že se hra v momentu posunutí konstrukce nenacházela v bezprostřední blízkosti branky, lze tuto skutečnost tolerovat," tvrdí klub.

Naopak nesportovní chování kladenského brankáře Kopřivy podle zlínských funkcionářů přejít nelze. "Takřka stejný případ byl v minulosti v případě brankáře Igora Murína řešen velmi razantně," poznamenal Michalovský. Murín dostal před čtyřmi lety třízápasový trest.

Reklama

Související témata: