Hlavní obsah

Brankář Sedláček podepsal ve Zlíně novou smlouvu

ZLÍN

Hokejový brankář Jakub Sedláček bude i nadále působit ve Zlíně. Devatenáctiletý gólman ve čtvrtek podepsal s vedením PSG kontrakt s platností do 30. dubna 2013. ČTK to potvrdil tiskový mluvčí klubu Roman Ordelt.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Brankář Jakub Sedláček (vlevo) a Jaroslav Balaštík ze Zlína se radují po vítězství nad Kladnem.

Článek

Sedláček jednal se Zlínem o nové smlouvě více než rok, až nyní se ale obě strany dohodly na přesných podmínkách. "Obě strany tak získaly jistotu dlouhodobé spolupráce," uvedl generální manažer Miroslav Michalovský na oficiální internetové stránce.

Spokojený byl i samotný hráč. "Jsem rád, že můžu dál působit ve Zlíně a že mám vše za sebou. Jednání bylo strašně moc, teď jsem spokojený já i klub," řekl Sedláček ČTK. Pokračovat ze Zlíně bylo jeho prioritou. "Měli jsme zájem vydržet v klubu ještě nějaký rok," přiznal.

Podpis nového kontraktu by se pozitivně mohl odrazit i na jeho výkonech. "Mohu se plně soustředit na výkony a nemusím myslet na smlouvu, uvedl Sedláček, který by měl být na přelomu roku jedničkou juniorské reprezentace na mistrovství světa hráčů do dvaceti let. "Věřím, že už uděláme nějaký úspěch," přál si Sedláček.

Odchovanec zlínského hokeje se do sestavy seniorského A-týmu výrazně prosadil v minulé sezóně, kdy patřil k největším překvapením soutěže. Daří se mu i v tomto extraligovém ročníku, v kterém zasáhl do 27 zápasů a Zlín devatenáct z nich vyhrál. Sedláček má průměr 2,14 inkasovaného gólu na zápas a úspěšnost 93,11 procenta.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec