Hlavní obsah

Plzeň porazila i Pardubice, vede ale stále Zlín. Slavia opět prohrála s Kladnem

Čelo tabulky hokejové O2 extraligy zůstává po pátečním 32. kole beze změny. Hokejisté vedoucího Zlína porazili 3:2 po samostatných nájezdech Třinec a dotírající Plzeň zůstává o skóre druhá, protože z duelu s Pardubicemi vytěžila také jen dva body za výhru 3:2 v prodloužení. Až v nájezdech si zajistili vítězství také hokejisté Vítkovic na ledě Litvínova a hráči Kladna, kteří i potřetí v letošní sezóně přehráli pražskou Slavii.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Slavie Zdeněk Orct inkasuje branku v utkání proti Kladnu.

Článek

Až samostatné nájezdy rozhodly v Třinci o tom, že bod navíc získá Zlín. Hosté dvakrát v utkání vedli, Oceláři ale dokázali pokaždé srovnat krok. Vítězství zlínských hokejistů nakonec vystřelil ve druhé sérii Martin Hamrlík, za záda gólmana Jakuba Sedláčka hráči Třince puk nepropasírovali.

Jen dvoubodové vítězství Zlína mohlo posunout do čela extraligy Plzeň. Západočeši v souboji s Pardubicemi ale museli dotahovat a na výhru nakonec dosáhli také až v nastavení. Sedmé vítězství Indiánů v řadě zařídil v 63. minutě Adamský a Plzeň tak zůstává o skóre druhá.

Na třetí příčce tabulky jsou dál s dvoubodovým odstupem hokejisté Vítkovic. Na ledě Litvínova totiž také vyhráli až po samostatných nájezdech a náskok vedoucího dua nezkrátili ani o bod. Triumf moravského celku zajistil na severu Čech úspěšný nájezd Ujčíka, který ve čtvrté sérii zopakoval proti gólmanovi Hüblovi povedený manévr z úvodu rozstřelu.

Slavii přeskočil Liberec, Sparta Budějovice

Přiblížit se výrazněji čelu tabulky se v Kladně nezdařilo hokejistům Slavie. Pražané sice v prostřední části strhli vedení na svou stranu, předposlední celek tabulky ale obratem vyrovnal a nakonec si zajistil i dva body. Po bezbrankovém prodloužení čaroval při nájezdech David Stieler, který ve třetí sérii vymazal náskok Slavie a ve čtvrté vystřelil domácím výhru.

Slavia tak v letošní sezóně podlehla Kladnu i ve třetím vzájemném duelu a klesla na sedmé místo tabulky. Pražský celek totiž přeskočili hráči Liberce, kteří na domácím ledě přehráli Karlovy Vary. Hostující mistr ve druhé třetině smazal jednobrankový náskok domácích, Tygři šli ale vzápětí znovu do vedení a konečné vítězství 3:1 potvrdil v 47. minutě Hunkes.

Jedenáctigólové podívané byli svědky diváci v holešovické Tesla aréně. Sparta nastoupila na Mladou Boleslav zostra a už po 22 sekundách vedla po trefě Broše. Do poloviny utkání nastříleli domácí další tři branky a vykročili za desátou výhrou v řádné hrací době. Boleslavští se přesto nepoložili a ve druhé polovině zápasu se dokázali také čtyřikrát prosadit. Hosté ale pokaždé kontrovali a nenechali soupeře přiblížit na dostřel. Na konečných 7:4 pečetil v 59. minutě Ton a Sparta v tabulce odsunula z osmého místa Budějovice.

Hokejová O2 extraliga - 32. kolo
Třinec - Zlín 2:3 SNon-line
Branky: 37. Bonk, 51. Květoň - 33. Kubiš, 50. Balaštík, rozhodující nájezd Hamrlík.
Litvínov - Vítkovice 2:3 SNon-line
Branky: 2. Trávníček, 24. Hübl - 29. Hruška, 56. Burger, rozhodující nájezd Ujčík.
Plzeň - Pardubice 3:2 PPon-line
Branky: 16. Vostřák, 45. Benda, 63. Adamský - 29. Sýkora, 35. Zohorna.
Sparta Praha - Ml. Boleslav 7:4on-line
Branky: 1. Broš, 7. Broš, 13. Langhammer, 31. Ton, 36. Netík, 54. Gulaši, 59. Ton - 35. Fabuš, 38. Macho, 51. Bahenský, 55. Boháč.
Kladno - Slavia Praha 3:2 SNon-line
Branky: 15. Kalla, 46. Kuchler, rozhodující nájezd Stieler - 20. Beránek, 44. Doležal.
Liberec - Karlovy Vary 3:1on-line
Branka: 2. Klimenta, 36. Matějovský, 47. Hunkes - 35. Pletka.
10.12. Č. Budějovice - Brno 0:1 SNon-line

On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama