Hlavní obsah

Sparta - Ml. Boleslav 7:4Sparta přestřílela Boleslav a po třech zápasech se dočkala výhry

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Broš 1 : 0
7. Broš 2 : 0
13. Langhammer 3 : 0
31. Ton 4 : 0
35. Fabuš 4 : 1
36. Netík 5 : 1
38. Macho 5 : 2
51. Bahenský 5 : 3
54. Gulaši 6 : 3
55. Boháč 6 : 4
59. Ton 7 : 4

PRAHA

Hokejisté Sparty zdolali v zápase 32. kola O2 extraligy Mladou Boleslav 7:4 a přerušili tak sérii tří proher v řadě. O svém triumfu rozhodli Holešovičtí během úvodních třinácti minut, kdy třemi trefami vyhnali z branky Marka Schwarze. Na výhře se největší měrou podíleli Broš s Tonem, autoři dvou branek a jedné asistence. Naopak kapitán Středočechů Richard Král vyšel po čtyřech zápasech bodově naprázdno.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Radost hokejistů Sparty - ilustrační foto

Článek

Sparta chtěla po třech předchozích nezdarech konečně zabrat a za svým cílem šla hned od začátku. Už po dvaadvaceti vteřinách chyboval ve vlastním obranném pásmu Sup, kotouče se zmocnil Broš a střelou na lapačku otevřel skóre. V sedmé minutě už hosté prohrávali o dva góly a znovu v tom měla prsty sparťanská šestatřicítka. Byť jí k tomu vydatně pomohl mladoboleslavský zadák Duben, který si Brošův pas od zadního mantinelu nešťastně srazil do vlastní branky.

Boleslavská mizérie vyvrcholila v polovině třinácté minuty, kdy dorážkou z brankoviště přidal třetí gól Langhammer. To už bylo moc na Marka Schwarze, který své místo mezi třemi tyčemi přepustil Michalu Valentovi. Ten se pořádně zapotil už po chvilce, když ve stoprocentní šanci vychytal Látala. Zato brankář Pražanů Chábera si mohl užívat volna, vždyť statistiky mu za první třetinu napočítaly jen tři zásahy. A i toto číslo je ještě hodně nadsazené...

První vážnější možnost si Středočeši vypracovali až ve 24. minutě, Chábera ale Kracíkův pokus zpacifikoval. Sparta pod vědomím pohodlného náskoku přeci jen polevila, i přesto ale držela otěže pevně ve svých rukách. V polovině zápasu navíc pláchl hostující obraně Ton a tváří v tvář Valentovi se nemýlil. Boleslavští se čestného úspěchu dočkali v 35. minutě zásluhou Kracíka, který našel skulinu mezi Cháberovými betony.

Přestřelka pokračovala i ve třetí třetině

Jenže radost z trefy nevydržela hostům ani minutu. Netík si totiž vyměnil kotouč s Brošem, aby následně přidal už pátý gól Pražanů. Gólový účet prostřední části pak ještě přesnou dělovkou od modré čáry uzavřel Macho. V 49. minutě měli hosté ideální příležitost k zdramatizování zápasu. Více než minutu a půl dlouhou přesilovku pěti proti třem sice využít nedokázali, v již klasické početní výhodě ovšem snížil na rozdíl dvou branek Bahenský.

<span>Středočeši v honbě za srovnáním stále častěji zapomínali na zadní vrátka, čehož sparťané málem využili. Nejblíže tomu byl Ton, který v samostatném nájezdu neuspěl i vinou Jindrova faulu. A jelikož jej na trestné lavici vzápětí doplnil Lehikoinen, i sparťané hráli dlouhou přesilovku pět na tři. V samém závěru ji dokázal využít Gulaši.</span>

<span>Tím se brankostroj nezastavil, už za dvanáct vteřin ujel při vlastním oslabení Boháč a i přes faul dokázal snížit na 4:6. Definiivní podobu pak dal výsledku v 59. minutě svou druhou brankou v zápase kanonýr Ton.</span>

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 7:4 (3:0, 2:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 1. Broš, 7. Broš (Koreis), 13. Langhammer (Netík, Vykoukal), 31. Ton (Jan Hanzlík), 36. Netík (Broš, Koreis), 54. Gulaši (Vykoukal, Ton), 59. Ton (Langhammer, Hromas)  - 35. Fabuš (Macho, Kracík), 38. Macho (Fabuš, Lehikoinen), 51. Bahenský (Štěrbák, Pabiška), 55. Boháč (Nouza, Žabka). Rozhodčí: Hribik, Souček - Kis, Pavlovič. Vyloučení: 7:8, navíc Koreis - Bahenský oba 10 minut. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5516.
Sparta Praha: Chábera - Vykoukal, Gulaši, Vydarený, Jan Hanzlík, Macholda, J. Mrázek - Netík, Broš, Koreis - Ton, D. Výborný, Hromas - Látal, Langhammer, Ručinský - Kafka, Hrdel, Podlešák. Trenéři: Volek a Holaň.
Mladá Boleslav: Schwarz (13. Valent) - Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Lehikoinen, Frolo, Čížek, Jindra - Pabiška, Král, Sup - Bahenský, Nouza, Boháč - Fabuš, Kracík, Macho - Krejčík, Vrbata, Handlovský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.

Reklama

Související témata: