Hlavní obsah

Třinec - Zlín 2:3Zlín se proti Třinci do třetice dočkal výhry, rozhodl Hamrlík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Kubiš 0 : 1
37. Bonk 1 : 1
50. Balaštík 1 : 2
51. Květoň 2 : 2
65. Hamrlík 2 : 3

TŘINEC

Hokejisté Zlína se na třetí pokus v sezóně proti Třinci dočkali vítězství. Vedoucí celek soutěže vyhrál na ledě Ocelářů po samostatných nájezdech 3:2, když jedinou penaltu proměnil Martin Hamrlík. Domácí dvakrát dotáhli vedení, ale na více už navzdory tlaku v závěru nedosáhli. Zlín vyhrál počtvrté v řadě.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Zlínští Pavel Kubiš (vpředu) a Roman Vlach se radují z branky.

Článek

Dvacet minut z partie oboustranně čišela opatrnost. Přestože na Třinci byla po finančních sankcích v týdnu zjevná snaha, středním pásmem se proplétal kostrbatě a s problémy. Zlín asi nikoho nepřekvapil sázkou na zajištěnou obranu s brejky. V 17. minutě mu to mohlo vynést vedení, Leška se však po rychlém kontru trefil z mezikruží jen Hamerlíkovi do hrudi.

Zlínu nastaly krušnější časy s častějším vylučováním ve druhé části. Rovných 100 vteřin se bránil ve třech proti pěti, ale neplodné okupování útočného pásma Třinec završil promarněnou stoprocentní šancí, když Květoň ze dvou kroků promáchl před prázdnou brankou. I další přesilovka domácím přinesla jednu vyloženou příležitost, také zkušený Peterek však z brankoviště vypálil vedle.

Narůstající tlak Ocelářů uťal vyloučením Malec. Hostujícího Linharta při početní výhodě ještě vychytal Hamerlík, ale už při hře pět na pět si to středem kluziště namířil Kubiš a dřív, než ho zakřižovali domácí obránci, stihl zápěstím nechytatelně zavěsit. Třinec proti kompaktní obraně soupeře chvíli působil bezradně. Polanský ale ukázal, že to půjde a jeho rychlému průniku po pravém křídle scházela jen přesnější koncovka. Už za pár desítek vteřin byl na správném místě Bonk a v přesilovce poslal do sítě vyraženou střelu Semana.

Třinečtí v závěru měli štěstí, že stál v brance Hamerlík. Zlín se z brejků dostal do několika slibných šancí, ale domácí brankář zlikvidoval střelu Vlacha a především gólovou teč Kubiše. Nedosáhl až na šikovnou teč Balaštíka, který v přesilovce usměrnil do sítě přihrávku Lešky.

Vedení Zlínu vydrželo pouze 25 sekund, prakticky z protiútoku srovnal Květoň. Další chyba ve středním pásmu vydláždila cestu k rozhodujícímu gólu Leškovi, ale Hamerlík se opět vyznamenal. Oceláři v poslední desetiminutovce řádné doby přitlačili, ale nakonec utkání dospělo k nájezdům, které ve druhé sérii rozhodl osvědčený exekutor Hamrlík.

HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 37. Bonk (Seman, Peterek), 51. D. Květoň (Peterek, Martynek) - 33. Kubiš (Roman Vlach, Švrček), 50. Balaštík (Leška, F. Čech), rozhodující sam. nájezd Hamrlík. Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:8, navíc Kanko (Třinec) 10 minut. Využití: 1:1. Diváci: 2949.
Třinec: Hamerlík - Zíb, Hrabal, Seman, Malec, Cartelli, Výtisk, Lojek, Andersons - Kohn, Polanský, Růžička - D. Květoň, Peterek, Polák - Tomas, Bonk, Martynek - Pospíšil, Kanko, Hampl. Trenéři: Marek a Kopřiva.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Míka, Švrček, Kučný, Galvas - Balaštík, Leška, F. Čech - Důras, Balán, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - J. Ondráček, Finsterle, Záhorovský. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.

Reklama

Související témata: