Hlavní obsah

Litvínov - Vítkovice 2:3Vítkovice otočily zápas v Litvínově a vyhrály po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Trávníček 1 : 0
24. Hübl 2 : 0
29. Hruška 2 : 1
56. Burger 2 : 2
65. Ujčík 2 : 3

LITVÍNOV

Hokejisté Vítkovic zvítězili ve 32. kole extraligy na ledě Litvínova 3:2 po samostatných nájezdech, přestože v průběhu druhé třetiny prohrávali již 0:2. Vítězný gól samostatných nájezdů vstřelil útočník Viktor Ujčík, který se v rozstřelu trefil dvakrát ze dvou pokusů a v průběhu utkání si připsal i asistenci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hokejistů Vítkovic

Článek

Domácí vlétli do zápasu ve velkém stylu a už po 110 vteřinách otevřel skóre Trávníček po parádní křížné přihrávce Černého. Vítkovice odpověděly několika bleskovými výpady, ale v cestě za vyrovnáním jim stál brankář Hübl, jenž zneškodnil i slibnou šanci Klimka, který se před něho prodral po levé straně v začínající desáté minutě.

Jen chvilku na to zachránila po nahození od modré čáry Hübla branková konstrukce, puk se následně odrazil před odkrytou branku ke Svačinovi, ale Stříteský prostor precizně vykryl. Také díky tomu skončila úvodní část za těsného vedení domácích.

Více vzruchu nabídlo druhé dějství, do něhož šli Severočeši v oslabení po Vopatově prohřešku ze závěru první třetiny, ale největší šanci měl domácí Kubinčák, který však tváří v tvář brankáři Štěpánkovi neuspěl. Poté hráli domácí přesilovku a 17 vteřin před skončením Stehlíkova trestu se dostal Štěpánkem vyražený puk před osamoceného Hübla, který s velkým přehledem překonal sedícího gólmana hostí.

Následně mohl snížit Ujčík, ale dostihy za pukem jen velmi těsně prohrál s brankářem Hüblem. Vítkovičtí se přesto dočkali. Na trestnou lavici musel Kroupa, ale již po osmi vteřinách ho poslal zpět do hry Hruška, jehož výtečně našel naslepo Ujčík. Ve 34. minutě byl ve velké šanci tísněný Klimek, přesto stihl rychlou kličku Hüblovi, ale v jasné šanci ho zastavil háček Gureně a puk skončil těsně vedle.

Ve třetí dvacetiminutovce Ostravané domácím zle zatápěli a občas to vypadalo, že hrají v početní výhodě. V 52. minutě chyběl kousek k vyrovnání Ujčíkovi, který však před zcela prázdnou brankou nestihl trefit kotouč po parádní individuální akci a následné překvapivé přihrávce Vrány. V 56. minutě ovšem Hüblem vyraženou střelu dorazil úspěšně dorazil Burger a zápas dospěl do prodloužení.

V nastavení vymyslel Skuhrovec šanci pro Reichla, ale Štěpánek byl bezchybný a stejně si vedl i o pár vteřin později proti Lukešovi. V poslední vteřině prodloužení trefil Hubáček povedenou ranou zápěstím tyč a vzteky zahodil hůl, za což si vysloužil osobní trest. O vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy.

Jako první jel Ujčík a poslal hosty do vedení. Také domácí Lukeš zkusil zakončit blafákem, ale minul. Stejně však dopadl Burger a vzápětí vyrovnal Pilař. Kvapil neuspěl a rozhodnout mohl Jenáček, jenže nedal. Týmy si otočily pořadí, Viktor Hübl neproměnil, ale Ujčík i podruhé ano.

HC Benzina Litvínov - HC Vítkovice Steel 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Trávníček (J. Černý, Vopat), 24. V. Hübl (Švarný, Jenáček) - 29. R. Hruška (Ujčík, Kvapil), 56. Burger (Klimek, Hubáček), rozhodující sam. nájezd Ujčík. Rozhodčí: Homola, Kubeš - Kostka, Bláha. Vyloučení: 5:4, navíc Hubáček (Vítkovice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4005.
Litvínov: J. Hübl - K. Pilař, Kousalík, Kroupa, Švarný, Stříteský, Gureň, Skuhrovec, Punčochář - Majdan, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Vopat, Trávníček. Trenéři: Kučera a Šlégr.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Rehák, Kuboš, Stehlík, Sičák, Trnka - Klimek, Burger, Hubáček - Treille, Štefanka, Svačina - Ujčík, R. Hruška, Kvapil - od 41. navíc Vrána, Šedivý. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Reklama

Související témata: