Hlavní obsah

Chyba, tři góly a po třinácti minutách se Schwarz pakoval na střídačku

Na ten zápas se bude Marek Schwarz snažit co nejrychleji zapomenout. Gólman Mladé Boleslavi vydržel na Spartě v brankovišti necelých třináct minut, pak po třech inkasovaných brankách prchl na lavičku a přenechal místo mezi tyčemi svému kolegovi Michalu Valentovi. Zbytek duelu a další čtyři branky v mladoboleslavské síti pak už sledoval jen ze střídačky.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Boleslavský brankář Marek Schwarz

Článek

Horší začátek si Středočeši dokázali představit jen stěží. Už ve dvaadvacáté vteřině nedokázal ve vlastním obranném pásmu zkrotit skákající kotouč Sup a po Brošově střele kapituloval Marek Schwarz poprvé. Ani on přitom neměl úplně čisté svědomí. Brošův pokus se totiž do kolonky „nechytatelné“ řadit rozhodně nedá.

„Takový gól bych pouštět neměl. Z nějakého mně neznámého důvodu jsem ztratil puk z dohledu a promáchl lapačkou. Trefil mě do hlavy a spadnul do brány. Moje chyba,“ uznává svou vinu reprezentační brankář. Boleslavské hráče inkasované branka poznamenala, několik dalších minut se jen bránili dalším útokům Sparty. „Náš výkon moje chyba hodně ovlivnila,“ myslí si Schwarz.

Aby toho nebylo málo, v sedmé minutě přišel další smolný moment. Broš vracel puk od zadního mantinelu před branku, kde si jej za brankovou čáru nešťastně srazil hostující obránce Duben. „To se stane, každý uděláme chybu. Bohužel jsme jich ale v první třetině udělali hodně a to rozhodlo,“ snažil se Schwarz zastat svého spoluhráče.

Už by nepodal optimální výkon

Když v třinácté minutě zvyšoval Langhammer už na rozdíl tří gólů, Schwarzův osud se definitivně naplnil. Ani nečekal na pokyn trenérů a vydal se ke střídačce, aby své místo přenechal Valentovi. „Když dostanete takhle rychle tři góly, osobně si myslím, že už jste tím ovlivněný a výkon nebude takový, jaký by měl být,“ vysvětloval svoje rozhodnutí.

Ani po jednoznačné první třetině nechtěl Bruslařský klub házet flintu do žita. Pokud by se podařilo vstřelit branku, zápas by dostal nový náboj. K tomu se také hosté upínali. „Říkali jsme si, že musíme zabojovat. Stále jsme doufali, že si domů odvezeme alespoň bod. Postupem času jsme se rozehráli, dávali jsme góly, bohužel i nám tam něco napadalo. Bohužel, nepodařilo se,“ litoval Schwarz.

Reklama

Související témata: