Hlavní obsah

Strhující podívaná na Slavii - dvanáct gólů, dva hattricky a triumf Plzně

PRAHA

Strhující podívanou přinesl zápas 33. kola hokejové extraligy mezi Slavií a Plzní, ve kterém Západočeši triumfovali 7:5. Hvězdou utkání byl Petr Vampola, který si za sedm minut a dvanáct vteřin připsal čistý hattrick, navíc posbíral dvě asistence. Plzeňský kapitán Martin Straka pak bodoval pošestnácté za sebou. Na druhé straně zaznamenal tři branky a asistenci Michal Vondrka, lídr bodování Červenka si připsal čtyři nahrávky.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Plzně se radují z branky do sítě Slavie.

Článek
Fotogalerie

Úvodní minuty sice patřily Plzni, když v nadějné pozici pálil zejména Vostřák, do vedení šli přesto domácí. Po vyhraném buly doputoval kotouč až ke Slobodovi, který ranou od modré zamířil přesně nad Pöpperleho lapačku. Plzeň se ale dokázala oklepat, v 14. minutě Vampola přebruslil Žižku, objel si Orctovu klec a z druhé strany pohodlně zasunul kotouč do prázdné branky.

V závěru třetiny hráli hosté dvojnásobnou přesilovku, během které svého soupeře uzamkli před Orctovu branku. Ten nejprve akrobatickým zákrokem zlikvidoval šanci Vlasáka, vzápětí minul v ideální pozici pálící Vampola. Když už se zdálo, že sešívaní přečkají třetinu za nerozhodného stavu, Tomica při snaze odpálit kotouč do bezpečí trefil jen Vampolu, od kterého se puk dostal až do sítě.

Vampola zkompletoval čistý hattrick

Lepší vstup do druhého dějství si Západočeši nemohli přát. Už po šestatřiceti vteřinách se po nahození Modrého vrátil kotouč od zadního mantinelu do brankoviště, kde jej do branky vrátil Vampola. Plzeňský útočník tak za sedm minut a dvanáct vteřin zkompletoval čistý hattrick. Za necelé čtyři minuty už vedli Západočeši o tři góly, když se z dorážky prosadil Vostřák. U branky si připsal asistenci i Martin Straka, který tak bodoval už pošestnácté za sebou.

To už bylo moc na Orcta, který přenechal své místo Nerudovi. Plzeňští fanoušci, kterých do haly dorazilo stejně jako těch domácích, byli v euforii a svým oblíbencům vytvořili takřka domácí prostředí. Jejich nadšení ale zchladil Vondrka, který našel skulinku mezi betony Pöpperleho a snížil. Za další minutu už to bylo jen o gól, když v oslabení ujel Červenka, předložil puk znovu Vondrkovi, který se nemýlil.

Hattrick zaznamenal i Vondrka

Jenže Plzeň nechtěla připustit drama. Necelé dvě minuty po Vondrkově trefě nahodil puk před branku Dresler a po následné teči už nestačil Neruda zareagovat. V polovině utkání mohl znovu snížit Beránek, proti ale byla pravá tyč. Tečku za gólovou explozí ve druhé třetině udělal Benda, který v 32. minutě zvyšoval už na 6:3 pro hosty. Na brance se podílel i Vampola, pro kterého to byl již pátý kanadský bod v utkání.

<span>Ve třetí minutě třetí třetiny špatně rozehrál za vlastní brankou Neruda, puku se zmocnil Stránský a zamířil přesně. V 51. minutě kosmeticky upravila skóre Slavia, když se v přesilové hře prosadil Hruška. </span><span>Dramatickou zápletku vnesl do utkání v 56. minutě Vondrka, který přesnou ranou pod víko svým třetím gólem snížil na 5:7. Již ćtvrtou asistenci si připsal Červenka. I přes závěrečný tlak a hru bez brankáře ale sešívaní alespoň na bod nedosáhli.</span>

HC Slavia Praha - HC Plzeň 1929  5:7 (1:2, 2:4, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. Sloboda (Vondrka, Červenka), 26. Vondrka (Kůrka, Červenka), 27. Vondrka (Červenka), 51. D. Hruška (Beránek, J. Drtina), 56. Vondrka (Červenka, Kůrka) - 14. Vampola (Vlasák), 20. Vampola, 21. Vampola (Modrý), 25. Vostřák (Dvořák, Straka), 29. Dresler (Vampola, Adamský), 32. Benda (Jiří Hanzlík, Vampola), 43. Stránský. Rozhodčí: Jebavý, Kubeš - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 6:7, navíc Modrý (PLZ) 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 7369.
Slavia: Orct (25. Neruda) - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Sloboda, Kolařík, J. Drtina - Kůrka, Červenka, Vondrka - Havel, Beránek, Tomica - D. Hruška, Sklenář, M. Čermák - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Plzeň: Pöpperle - Jiří Hanzlík, O'Brien, Benda, Modrý, Benák, Dresler, Dobrovolný - Vostřák, Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Adamský - Bomersback, Scofield, M. Heřman - Stránský, Jan Kovář, Dvořák. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: