Hlavní obsah

Karlovy Vary - Třinec 2:4Mizérie Karlových Varů pokračuje, pohrály již pátý zápas z posledních šesti

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Čutta 1 : 0
21. Kumstát 2 : 0
24. Seman 2 : 1
26. Květoň 2 : 2
52. Hrabal 2 : 3
60. Kohn 2 : 4

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů sice vedli v nástupu do druhé třetiny nad Třincem dvougólovým rozdílem, nakonec však doma v dalším extraligovém dějství 2:4 prohráli a ztratili další body. Je to jejich již pátá porážka z posledních šesti utkání.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Lukáš Mensator kapituloval celkem čtyřikrát a Karlovy Vary prohrály.

Článek

Zápas probíhal od první minuty ve svižném tempu. Hned při úvodním střídání si první útok domácích vytvořil tlak, ale třinecký gólman Hamerlík byl při nebezpečné střele kapitána Skuhravého připraven. Za hosty bombou od modré kontroval Cartelli. Útoky se střídaly na obou stranách. Po zmatku v obranném pásmu Ocelářů si postupně vytvořili šance zejména hráči třetí řady Energetiků Hluchý, Dej a Prošek. Hamerlík se ale vždy prezentoval jistými zákroky.

Moravané se však jen nebránili. Z jejich příležitostí vynikla zejména ta, kdy se po střele obránce Zíba snažil Květoň vydolovat puk ukrytý mezi betony Mensatora, ale marně. Ve 13. minutě už gólově udeřilo. Při hře čtyř proti čtyřem a nezištné přihrávce Zaťoviče se pod horná tyčku trefil obránce Čutta. Po vedoucí brance Západočechů se po zbytek první třetiny taktovky zápasu ujali hosté. V 18. minutě Semanovu střelu dorážel z úhlu Zíb, ale Mensator byl připraven.

Hned ve 21. minutě po jedovaté střele Zaťoviče zvýšil vedení Západočechů opakovanou střelou Kumstát. Třinec na obdrženou branku odpověděl aktivně a domácí byli nuceni si vypomáhat fauly, přičemž Třinec v přesilovkách nekompromisně trestal. Ve 24. minutě prostřelil Mensatora bombou od modré čáry Seman. I další nabídnutou přesilovou hru Oceláři nekompromisně využili Květoněm, jenž se prosadil také ranou od modré čáry.

Ve 32. minutě mohli domácí výsledek zápasu zvrátit opět na svou stranu, když byl Cartelli za dva opakované fauly vyloučen na dvě plus dvě minuty. Jenže Karlovarští sehráli přesilovku staticky a bez větších příležitostí. Nakonec byli blíže k vedoucí brance hosté zásluhou agilního Květoně, který již Mensatora překonal, ale puk do bezpečí nakonec stihl uklidit Čutta.

Třinečtí v poslední třetině svou aktivní celoplošnou hrou, obětavostí ve svém obranném pásmu a úspěšností při přesilových hrách dokonali obrat ve vývoji dnešního duelu. Po brilantně sehrané početní výhodě v 52. minutě otočil stav Hrabal a zmar domácích dokončil v samém závěru při power play Energie Kohn.

Energie Karlovy Vary - Oceláři Třinec 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 13. Čutta (Zaťovič, Kuběna), 21. Kumstát - 24. Seman (Malec, Martynek), 26. D. Květoň (Seman, Peterek), 52. Hrabal (Polanský, M. Růžička), 60. Kohn. Rozhodčí: Turčan, Homola - Kalivoda, Charvát. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:3. Diváci: 3721.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Čutta, Dobroň, Mucha, Parýzek, Tribuncovs, Prošek, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Skladaný - Hluchý, Dej, Pletka - Zaťovič, Kuběna, Zucker. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.
Třinec: Hamerlík - Zíb, Hrabal, Seman, Malec, Cartelli, Výtisk, Lojek, Andersons - Kohn, Polanský, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Martynek - Tomas, Bonk, Polák - Pospíšil, Kanko, Hampl. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: