Hlavní obsah

Vítkovice - Brno 2:3Z Vítkovic přišel, Vítkovice v dresu Komety Varaďa porazil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Hruška 1 : 0
9. Klimek 2 : 0
23. Zubíček 2 : 1
36. Brabenec 2 : 2
48. Varaďa 2 : 3

VÍTKOVICE

Hokejisté Brna otočili duel ve Vítkovicích z 0:2 na 3:2 a zaznamenali venku vůbec první tříbodové vítězství v sezoně. Ve 48. minutě rozhodl útočník Václav Varaďa, který do Komety přišel před nedávnem právě z Vítkovic.

Článek

Sázka na tři pětky se Vítkovicím zkraje vyplácela. Favorit byl v první části dravější a hokejovější, ale své v tom určitě sehrál rychlý gól, který už po 113 sekundách vstřelil z brankoviště tísněný Hruška. To si Trvaj ještě pořádně nesáhl na puk.

Mohlo být i hůře, ale Štefankovu střelu ze skrumáže v páté minutě brněnský brankář reflexivně vyrazil. Pak ho však opět nechali na holičkách vlastní obránci a Klimek stejně jako Hruška z bezprostřední blízkosti nasměroval do klece Hubáčkův pas od zadního mantinelu. Brňané byli převážnou část první části pod tlakem. Osmělili se až v jejím závěru, ale vyloženou možnost Zubíčka v oslabení lapil Štěpánek.

Jakoby Kometě dodaly kuráž dvě stovky fanoušků, kteří postávali za brankou, na níž Brno ve druhé části útočilo. Zatímco Vítkovice promrhaly tři přesilovky, soupeř udeřil hned z první, když Štěpánkovi za záda proklouzla střela Zubíčka od modré čáry. Hostům otrnulo. Přetrpěli únik Hubáčka, ale za zvýšenou aktivitu byli odměněni v 35. minutě Brabencem, který z mezikruží v další přesilovce zužitkoval rychlou výměnu přihrávek v útočném pásmu.

Náskok mohl na stranu Vítkovic strhnout Hruška, zápěstím však orazítkoval jen tyčku. Stylovější rozuzlení pak utkání asi snad ani nemohlo mít. Zvrat po domácí chybě ve středním pásmu a úprku s Dopitou završil ve 48. minutě Varaďa, který se před měsícem právě z Vítkovic musel poroučet.

Kouč Hadamczik v závěru poslal na led ze střídačky lajnu mladíků, i díky její agresivitě si Vítkovice vynutily tlak, který byl ale neplodný. Domácí v rychlém sledu nevyužili ani dvě přesilovky. Při posledním drtivém náporu byl blízko vyrovnání Sičák, ale Trvaje neprostřelil a i Štefanka se z dorážky netrefil mezi tyče.

HC Vítkovice Steel - HC Kometa Brno 2:3 (2:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. R. Hruška (Svačina), 9. Klimek (Hubáček, Burger) - 23. Zubíček (R. Procházka), 36. Brabenec (Huml, Mojžíš), 48. Varaďa (Dopita). Rozhodčí: Jeřábek, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:2. Diváci: 5535.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Rehák, Kuboš, Stehlík, Sičák, Trnka - Klimek, Burger, Hubáček - Vrána (41. Treille), Štefanka, Svačina - Ujčík, R. Hruška, Kvapil - od 49. min. navíc Szturc, Roman, Šedivý. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Brno: Trvaj - Houdek, Bičánek, J. Novák, Ovčačík, Mojžíš, Zubíček, Kempný - Varaďa, Dopita, R. Dlouhý - Erat, Divíšek, Vondráček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - R. Procházka, Polodna. Trenéři: Jeřábek, Lubina a Trličík

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice