Hlavní obsah

Liberec - Litvínov 1:4Litvínov utnul sérii výher Liberce a vyhrál na jeho ledě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Majdan 0 : 1
11. Jenáček 0 : 2
46. Víšek 1 : 2
58. Lukeš 1 : 3
59. Hübl 1 : 4

Hokejisté Litvínova zvítězili ve 33. kole O2 extraligy na ledě Liberce 4:1. Přerušili tak úspěšnou šňůru Bílých Tygrů, kteří si za poslední čtyři zápasy připsali na konto maximální možný zisk 12 bodů. Litvínov položil základ svému vítězství již v úvodu utkání - na začátku 11. minuty totiž vedl 2:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Litvínova Roman Vopat (vpravo) a Michal Trávníček se radují.

Článek

Domácí mužstvo přitom začalo aktivněji a v krátkém sledu několikrát ohrozilo branku Jaroslava Hübla. Ve čtvrté minutě poprvé zahrozili hosté, ale Jenáčkova střela nenašla kýžený cíl. O pár okamžiků později už bylo na střídačce hostů veseleji. Lukeš se dostal sám před Pince, ten jeho pokus sice vyrazil, ale na dorážku Majdana už byl krátký.

Gól hosty nabudil a dále pokračovali ve zteči Pincovy klece. Liberecký gólman musel nejprve vyřešit střelu Švarného a poté akci Reichela. V 11. minutě se však hosté radovali podruhé; Viktor Hübl našel přesnou přihrávkou napříč útočným pásmem volného Jenáčka, který střelou příklepem překonal přemisťujícího se Pince. Do útoku zavelela domácí čtvrtá řada, která si vypracovala stoprocentní šanci, ale Hübl svůj tým podržel.

Druhá třetina začala velkým tlakem hostů při přesilovce, v které domácí mohli děkovat svému brankáři, který předvedl výstavní zákrok lapačkou proti střele Švarného. Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou a oba brankáři byli v časté permanenci. V druhé části třetiny rozhodčí daroval domácím dvě přesilové hry po sobě a před hostujícím brankářem se začaly dít velké věci.

Nejprve se v brankovišti objevil úplně volný Bartovič, ale Hübl ho vychytal. O pár vteřin později se v obrovské šanci objevil domácí kapitán Nedvěd, ale opět byl úspěšnější strážce hostující klece. Postupem času se tlak domácích stupňoval a na Hübla se valila šance za šancí, ale k domácí smůle Víškova obrovská šance ani další střely nevedli k vytoužené kontaktní brance. Když ani pár vteřin před přestávkou neuspěl v samostatném úniku Bartovič, hosté odcházeli do kabin s vedením 2:0.

Na začátku třetího dějství měli šance na navýšení skóre nejprve Litvínovští, ale Pinc svůj tým podržel. Liberec kontroval únikem, který vedl ke snížení. Klimenta jel podél levého mantinelu sám na Hübla, ten jeho pokus ještě dokázal vytěsnit, ale puk se odrazil k dojíždějícímu Víškovi, který neměl problém dopravit ho do odkryté klece.

Branka nalila domácím sílu do žil a byl jich od té chvíle plný led. Hra se odehrávala převážně před brankou hostí, kteří si několikrát nedělali problém s vyhozením přes všechny čáry a úspěšně hájili těsné vedení. V závěru domácí v touze po vyrovnání hodně otevřeli obranu a hosté dvěma góly definitivně rozhodli o zisku tří bodů.

Bílí Tygři Liberec - HC Benzina Litvínov 1:4 (0:2, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 46. Víšek (Klimenta) - 6. Majdan (Lukeš, Reichel), 11. Jenáček (V. Hübl, Kubinčák), 58. Lukeš (Reichel, Majdan), 59. V. Hübl (Jenáček). Rozhodčí: Hodek, Svoboda - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:6. Bez využití. Diváci: 5508.
Liberec: Pinc - Moravec, Čakajík, Rýgl, Derner, Malkamäki, Hunkes, Jareš - Bartovič, Podkonický, Matějovský - Špaček, Blatný, P. Nedvěd - Víšek, Dušek, Klimenta - Jech, Urban, Kica. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Litvínov: J. Hübl - K. Pilař, Stříteský, Gureň, Švarný, Kroupa, Skuhrovec, Kousalík - Majdan, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Vopat, Trávníček - Jánský, Heinisch, Bojer. Trenéři: Kučera a Šlégr.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice