Hlavní obsah

Pardubice - Č.Budějovice 5:0Pardubice i bez Haška porazily Budějovice a ukončily sérii proher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Koukal 1 : 0
20. Starý 2 : 0
22. Nakládal 3 : 0
28. Kolář 4 : 0
57. Koukal 5 : 0

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili ve 33. kole extraligy České Budějovice 5:0, ukončili tak sérii tří porážek a postoupili na čtvrté místo tabulky. Tři body za výhru v normální hrací době získali po pěti utkáních. Velkou zásluhu na tom měla formace kapitána Petra Koukala, která se postarala o všechny branky vítězů. Jihočeši si naopak připsali čtvrtou porážku za sebou, podruhé nedokázali vstřelit gól.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Hokejista Pardubic Adam Pineault oslavuje gól.

Článek

Domácí nastoupili ještě bez brankáře Haška, jenž je prý už zdravotně fit, ale do soutěže se zapojí až po nadcházející reprezentační přestávce. Eatonu to však tentokráte ani v nejmenším nevadilo. Jeho náhradník Růžička totiž podal spolehlivý výkon a podruhé v sezoně udržel čisté konto.

Východočeši byli aktivnější od úvodní buly a v sedmé minutě se ujali vedení. Útočník Kolář našel přesně od mantinelu volného Koukala, který překonal Turka a potrestal tak předešlý Snopkův faul. Mountfield se následně tlačil do útoku, Růžička však všechny střelecké pokusy bezpečně likvidoval.

Při Gulašově trestu mohl přidat druhý gól Špirko, ale ani nadvakrát Turka nepřekonal. Domácí se druhé branky dočkali vteřinu před koncem první třetiny, když Snopkovo zaváhání proměnil v gól Starý. Pro ještě v minulé sezoně kapitána Pardubic tím zápas skončil, trenéři jej posadili na lavičku a na jeho místo poslali juniora Janka.

Hned ve 22. minutě vstřelil třetí branku domácích Nakládal, jenž využil zkrácenou přesilovku a Pardubice se vydaly jistě za plným bodovým ziskem. V pohodě kombinovaly a další úspěch mohl přidat Somík, Turka ale ani tentokráte nepřekonal. Podařilo se to až se štěstím Kolářovi po rychlé kombinaci druhé formace.

V polovině zápasu vedl Eaton o čtyři branky a i nadále zápas kontroloval. Hosté se sice chvílemi snažili připravit Růžičku o případnou nulu, ale více příležitostí měli domácí. Zvýšit své vedení mohli v početních výhodách, neprosadili se však v 94 vteřiny dlouhé přesilovce čtyři na tři ani v 54 sekund dlouhé výhodě pět na tři.

Nakonec však domácí ještě své fanoušky před Vánoci potěšili, když Koukal uzavřel na konečných 5:0 z trestného střílení nařízeného za Vakův faul při českobudějovické přesilovce.

HC Eaton Pardubice - HC Mountfield České Budějovice 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Koukal (Kolář I), 20. Starý (Koukal), 22. Nakládal (Starý, Koukal), 28. Kolář I (Starý), 57. Koukal z trestného střílení. Rozhodčí: Husička, Hradil - Čech, Poruba. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7460.
Pardubice: M. Růžička - Píša, Kočí, Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, MacKenzie - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Zohorna, Somík - Klejna, Kousal, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Tůma, Snopek (21. Jank), Gřegořek, Kotaška, Melichar - Gulaš, Vak, Veselý - Melichárek, Mikeska, L. Květoň - Micka, Šimánek, Sailer - Hřebejk, Mertl, Kotrla. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.

Reklama

Související témata: