Hlavní obsah

Brankář zlínských hokejistů Sedláček touží po mistrovském titulu

Po pořádném úspěchu touží brankář momentálně vedoucího týmu extraligy PSG Zlín Jakub Sedláček. Teprve devatenáctiletý mladík svou nejbližší kariéru spojil se Zlínem, kde hokejově vyrostl. V minulém týdnu prodloužil ve svém dosavadním působišti smlouvu až do konce dubna 2013.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Zlína Sedláček inkasuje gól.

Článek

"Chci se ve Zlíně vychytat, získat ocenění, sáhnout si na český titul," vyslovil Sedláček svá hokejová přání na pondělní tiskové konferenci. Po jeho službách přitom pošilhávala i pražská Slavia. "Nechci se k tomu vyjadřovat. Jednal jsem jen se Zlínem," dodal.

V budoucnu by si rád vyzkoušel některou kvalitní zahraniční soutěž - třeba KHL nebo i vysněnou NHL. "Nyní chci vydržet do konce sezony a potom ještě další tři roky ve Zlíně. Před sezonou jsem měl obavy, neboť se klub rozhodoval, zda nekoupí ještě dalšího brankáře. Přiznám se, že jsem rád, že jsem dostal důvěru a nikoho dalšího nekoupili," uvedl Sedláček, kterého v závěru roku čeká start na mistrovství světa hráčů do 20 let.

Kouč Šindel Štěpánkovi důvěřuje

V úterý se evropská část reprezentace sejde ve Slaném a ve čtvrtek odletí do zámoří. V Regině čeká hráče soustředění a přípravná utkání proti USA a Kanadě. Do MS vstoupí čeští junioři 26. prosince zápasem proti Švédsku. "Na žádné akci během sezóny jsem nebyl. Trenér Šindel mi věřil. Domluvili jsme se, že si odpočinu a připravím se v klubu," podotkl Sedláček.

Domnívá se, že český výběr má i na úzkém kluzišti v Kanadě šanci na dobrý výsledek. "Není to pro nás ale svazující. Každý rok se o dobrém výsledku mluví. Jedeme napravit výsledky z posledních let. Máme super partu, známe se už od šestnácti let, celý rok jsme v kontaktu," nastínil Sedláček možné přednosti reprezentačního týmu.

Na mistrovství světa by Sedláček svými výkony rád upozornil skauty. "Beru to jako šanci dostat se na draft. Ale vím dobře, že podmínkou je, aby uspěl celý tým. Kdybychom získali medaili, tak by šance na draft byla ještě lepší. A také by to pro mě byl nejlepší vánoční dárek," řekl Sedláček.

Vánoce si zlínský brankář přitom užil už v předstihu. Štědrovečerního kapra měl v sobotu, rodičům, přítelkyni a babičkám už rozdal i dárky.

Reklama

Související témata: