Hlavní obsah

Třinec - Liberec 5:4Oceláři se výhrou nad Libercem posunuli na čtvrté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Bartovič 0 : 1
20. Kohn 1 : 1
22. Tomas 2 : 1
24. Polák 3 : 1
26. Růžička 4 : 1
29. Bartovič 4 : 2
33. Květoň 5 : 2
54. Čakajík 5 : 3
60. Derner 5 : 4

Třinec porazil v předehrávce 34. kola hokejové extraligy Liberec 5:4 a v tabulce poskočil na čtvrtou příčku. Rozhodující náskok si Oceláři vypracovali v rozmezí 20. až 26. minuty, když čtyřmi góly otočili z 0:1 na 4:1. V závěrečné třetině Severočeši ještě vývoj utkání zdramatizovali, ale kontaktní branku vstřelili až 13 sekund před vypršením šedesáté minuty.

Článek

Liberec oslabený o řadu hráčů základní sestavy včetně brankáře Pince nebo útočníka Nedvěda se v Třinci držel skoro celou první třetinu. Díky bleskově využité přesilovce, kdy sraženou střelu Malkamäkiho dorazil do odkryté branky Bartovič, se ujal i vedení a domácí vyjma úvodních pěti minut k ničemu nepustil. Už tak prořídlý kádr hostů ale ještě v úvodní části opustil Klimenta, brzy po něm se těžko sbíral z ledu i Skalický, a jakoby to liberecké hráče vyvedlo z rytmu. Osamocený kapitán Ocelářů Peterek ještě mezi betony Leinonena nepřekonal, o chvíli později už ale byl při ostřelování finského brankáře úspěšný Kohn.

Gól do šatny domácí povzbudil a na začátku prostřední třetiny se v rozmezí 184 sekund soupeři utrhli třemi krásnými góly. A to s hosty mohlo být ještě hůře, ale trefu Květoně rozhodčí neuznali pro postavení Malce v brankovišti. Severočechy uklidnil až oddechový čas, brzy po něm Bartovič druhým zásahem snížil. Výbornou šanci dostat Liberec na dostřel jedné branky propásl Špaček, který z bezprostřední blízkosti na dvakrát nepřehodil Hamerlíkův beton. A tak namísto snížení Liberec zase ztrácel o tři góly, když Peterkův pas poslal do poloprázdné klece Květoň.

V průběhu třetí třetiny byla patrná snaha Liberce utkání ještě zdramatizovat. Hosté se pokoušeli o častou střelbu, ale do vyložených šancí se nedostávali. Naopak domácí měli ideální možnost přidat gól v téměř dvouminutové dvojnásobné přesilovce, ale naložili s ní prachbídně. Srdce domácích diváků mohlo v této pasáží pouze zaplesat při tvrdém, ale čistém střetu Výtiska na Dernera.

Hosté přece jen gólem Čakajíka dokázali skóre zkorigovat a potrestali polevení Ocelářů, ale závěr utkání dohrávali v permanentním oslabení. Definitivně mohl Třinec uklidnit Peterek, ale z úniku trefil horní tyčku. Z následného protiútoku se prosadil Liberec. Čtvrtý gól týmu, kdy Derner prostřelil Hamerlíka mezi betony, ale přišel pozdě.

HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 5:4 (1:1, 4:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 20. Kohn (Hrabal, M. Růžička), 22. Tomas (Seman, Výtisk), 24. V. Polák z tr. střílení, 26. M. Růžička (Kohn, Polanský), 33. D. Květoň (Peterek) - 12. Bartovič (Malkamäki), 29. Bartovič (Kašpařík), 54. Čakajík (Jech, Špaček), 60. Derner (Matějovský, Hunkes). Rozhodčí: Minář, Hribik - Vengřín, Gebauer. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:1. Diváci: 3249.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Seman, Malec, Cartelli, Výtisk - M. Růžička, Polanský, Kohn - D. Květoň, Peterek, Martynek - V. Polák, Bonk, Tomas - Kanko, Hampl, Pospíšil. Trenéři: Marek, Kopřiva.
Liberec: Leinonen - Čakajík, Moravec, Malkamäki, Hunkes, Derner, Jareš, Holub, Rýgl - Matějovský, Kašpařík, Bartovič - Špaček, Blatný, Klimenta - Jech, Urban, Bárta - Bulíř, Skalický. Trenéři: Kalous, Pešan, Kapoun.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice