Hlavní obsah

Č.Budějovice - Vítkovice 3:4Vítkovice uštědřily Jihočechům pátou porážku za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Ujčík 0 : 1
20. Melichárek 1 : 1
22. Kotaška 2 : 1
39. Kvapil 2 : 2
45. Ujčík 2 : 3
49. Ptáček 3 : 3
65. Kvapil 3 : 4

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Vítkovic zvítězili v předehrávaném zápase 34. kola extraligy na ledě Českých Budějovic 4:3 po samostatných nájezdech a nejméně do středy snížili na třetím místě svůj odstup od prvního Zlína na tři body. O výhře ostravského týmu rozhodl Marek Kvapil, jenž celkem nasbíral tři kanadské body.

Foto: David Veis, ČTK

Vítkovický kapitán Jiří Burger (vlevo) a Tibor Melichárek z Českých Budějovic.

Článek

Jihočeši si připsali pátou porážku za sebou, tentokrát získali alespoň bod. Zároveň se jim podařilo ukončit střelecký půst z předešlých dvou zápasů.

Domácí vstoupili do utkání aktivně, ale hosté byli hokejovější a jejich akce představovaly pro brankáře Turka stálou hrozbu. Burger ani Klimek ve slibné příležitosti neuspěli, gólové vyústění nepřinesla ani první přesilovka zápasu.

Krátce po návratu Kotašky na led se ale hosté dostali do vedení. Kvapil přihrál nedůsledně bráněnému Ujčíkovi, jenž otevřel skóre. Českobudějovičtí mohli vyrovnat v následné přesilové hře, Šimánek však v dobré příležitosti Štěpánka nepřekonal. Necelou minutu před první sirénou hráli Jihočeši znovu v početní převaze a dokázali vyrovnat, když Melichárek našel skulinku pod betony padajícího Štěpánka. Domácí se z gólu radovali po 154 minutách.

Do druhého dějství vstoupili Jihočeši náporem a sotva se objevila na ledě třetí pětka, napřáhl na modré čáře Kotaška a Štěpánek znovu kapituloval. Pořádně horko mu bylo rovněž při následné akci Gulaše s Květoněm, ale pohromu tentokrát odvrátil. Úspěšně zasáhl také proti střele Hudce, který se protáhl středem kluziště.

Potom domácí chybovali ve středním pásmu a Burger se řítil z levé strany sám na Turka, ale blafák se mu nepovedl. Po zaváhání Šimánka vezl puk do pásma Budějovic nikým nehlídaný Hubáček, akce však skončila u Turka. Několika minelami vyvedli Jihočeši sami sebe z konceptu. V závěru druhé třetiny byli navíc vyloučeni Melichar s Gulašem a Vítkovice v přesilovce pět na tři vyrovnaly.

Na začátku třetí dvacetiminutovky ohrožovali Štěpánka Sailer a následně Micka, ale poté Jihočeši špatně hlídali hostující útočníky a Ujčík samostatnou akcí dostal hosty do vedení. Mountfieldu se nabídla ideální šance na vyrovnání stavu ve chvíli, kdy na trestnou lavici usedli společně Klimek s Kubošem a po více než minutovém obléhání naplnil jejich naději trefou do horního růžku Ptáček.

Zápas tak dospěl do prodloužení, ve kterém však nerozhodlo a ke slovu přišly samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšnější ostravští hráči. Domácím nepomohlo ani nasazení Turkova náhradníka Hrubce a prohráli i páté nájezdy v sezoně.

HC Mountfield České Budějovice - HC Vítkovice Steel 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Melichárek (Sailer), 22. Kotaška (Šimánek), 49. Ptáček (Gřegořek, Vak) - 11. Ujčík (Kvapil), 39. Kvapil (R. Hruška), 45. Ujčík (R. Hruška, Kvapil), rozhodující nájezd Kvapil. Rozhodčí: Svoboda, Turčan - Bejček, Lhotský. Vyloučení: 5:5, navíc Melichar (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4658.
České Budějovice: Turek (na nájezdy Hrubec) - Ptáček, Tůma, Snopek, Gřegořek, Kotaška, Melichar - M. Hudec, Vak, Veselý - Gulaš, Mikeska, L. Květoň (26. Micka) - Melichárek, Šimánek, Sailer - Hřebejk, Mertl, Kotrla. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Barinka, Kuboš, Stehlík, Sičák, Trnka - Klimek, Burger, Hubáček - Szturc, Štefanka, Svačina - Kvapil, R. Hruška, Ujčík - Treille, Vrána, Šedivý. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Reklama

Související témata: