Hlavní obsah

Plzeň přečká Vánoce na pozici lídra, Pardubice s Haškem porazily Kladno

PRAHA

Hokejisté Plzně porazili před vlastními diváky v utkání 34. kola O2 extraligy Zlín 3:0 a vánoční svátky přečkají na pozici prvního týmu tabulky. Do sestavy Pardubic se vrátil Dominik Hašek, který přispěl svému týmu k výhře nad Kladnem 2:1. Další brankářský návrat zažili v Brně, kde se v dresu Slavie po roce představil Milan Hnilička. K výhře však svůj tým nedovedl, Brno zvítězilo 2:1. V dalších zápasech Sparta podlehla Karlovým Varům 1:2 a Litvínov porazil Mladou Boleslav 3:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost plzeňských hokejistů

Článek

Ve šlágru 34. kola se den před Štědrým dnem střetly vedoucí týmy Zlína a Plzně. Moravané nemohli využít služeb brankáře Jakuba Sedláčka, který si plní své reprezentační povinnosti ve výběru do 20 let. Oba týmy měly před zápasem shodný počet bodů, takže bylo jasné, že kdo zvítězí ve středečním střetnutí, zůstane přes vánoční svátky na prvním místě extraligové tabulky.

Zápas byl od prvního buly vyrovnaný, o něco aktivnější byli domácí, kteří se však jen těžko dostávali do zakončení. A když se jim to podařilo, naráželi na výborně připraveného Sedláčkova náhradníka Tomáše Štůrala. Západočechům se nakonec podařilo udeřit ve třetí třetině. Po trefách Adamského, Vostřáka a do prázdné brány střílejícího Bomersbacka zvítězili 3:0. Právě u posledního gólu si připsal asistenci Martin Straka, jenž prodloužil svou sérii zápasů, v nichž bodoval, na 17.

Hašek se radoval z výhry

Do branky Pardubic se po třinácti zápasech vrátil po zranění Dominik Hašek a už v první minutě se mohl společně se spoluhráči radovat z branky do sítě Kladna. Situaci 2 na 1 výborně vyřešil Petr Koukal, který poslal střelou Východočechy do vedení. Olympijského vítěze z Nagana poprvé překonal v 11. minutě František Kaberle, který střelou od modré vyrovnal v početní výhodě. O vítězství Pardubic nakonec rozhodl Špirko, který pět minut po začátku druhé třetiny tečoval střelu Kočího a zařídil Eatonu vítězství a posun na čtvrtou příčku.

V sestavě hokejistů Slavie se po 376 dnech na extraligové stadióny vrátil trojnásobný světový šampión Milan Hnilička. Pražané měli na ledě brněnské Komety bleskový start. Už ve 3. minutě se v přesilové hře prosadil po asistenci Slobody Josef Beránek. Domácí však dokázali ještě v první třetině zápas otočit. Hnilička v 11. minutě špatně rozehrál, puku se zmocnil Dlouhý, který našel před brankou Dopitu a jeho střela skončila za zády slávistického gólmana. V 16. minutě se prosadil Pavel Mojžíš, který zužitkoval početní výhodu a jak se ukázalo, byl to gól vítězný. Brno poprvé v sezóně porazilo Slavii.

Mistr uspěl na ledě pražské Sparty

Duelem dvou týmů, kterým se v posledních zápasech příliš nedařilo, byl zápas Sparty s mistrovskými Karlovými Vary. Pražané se do vedení dostali v první vteřině 29. minuty, když přihrávku Petra Tona zužitkoval v přesilové hře střelou od modré Michal Gulaši. Diváci se v holešovické hale radovali z vedení pouhých 21 sekund, po nichž vyrovnal svou první brankou v extralize Rus Dmitrij Zjuzin. Vítězství si nakonec připsali Západočeši. O výhře rozhodl svou brankou v početní výhodě Jakub Čutta, který se trefil do horního růžku Přikrylovy brány.

V duelu dvou sousedů z tabulky přivítal jedenáctý Litvínov dvanáctou Mladou Boleslav. Domácí o svém vítězství rozhodli ve druhé třetině a zejména v jejím závěru. Ve 28. minutě otevřel skóre Černý, v posledních dvou minutách se však prosadili ještě Jánský se Švarným a Marek Schwarz opustil mladoboleslavskou klec. Jeho nástupce Michal Valent ve třetí třetině již neinkasoval. Středočeši dokázali snížit po brankách Sýkory a Dubna, přesto zůstaly všechny tři body v Litvínově, díky nimž Severočeši svého středečního soupeře přeskočili.

Hokejová O2 extraliga, 34. kolo:
Středeční zápasy:
Kladno - Pardubice 1:2ON-LINE
Branky: 11. Kaberle - 1. Koukal, 25. Špirko.
Litvínov - Ml. Boleslav 3:2ON-LINE
Branky: 28. Černý, 39. Jánský, 40. Švarný - 42. Sýkora, 53. Duben.
Brno - Slavia 2:1ON-LINE
Branky: 11. Dopita, 16. Mojžíš - 3. Beránek.
Sparta - Karlovy Vary 1:2ON-LINE
Branky: 29. Gulaši - 29. Zjuzin, 50. Čutta.
Plzeň - Zlín 3:0ON-LINE
Branka: 42. Adamský, 53. Vostřák, 59. Bomersback.
Úterní zápasy:
Č. Budějovice - Vítkovice 3:4 SN
Třinec - Liberec 5:4

Reklama

Související témata: