Hlavní obsah

Sparta - Karlovy Vary 1:2Hynkovi se návrat na Spartu vydařil, Vary vydřely výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Zjuzin 0 : 1
29. Gulaši 1 : 1
50. Čutta 1 : 2

PRAHA

Hokejisté Karlových Varů si zvedli sebevědomí před odjezdem na Spenglerův pohár, když v utkání 34. kola triumfovali na ledě Sparty 2:1, přestože museli otáčet nepříznivé skóre. Jednou brankou se na tom ve svém premiérovém zápase v extralize podílel i ruský útočník Dmitrij Zjuzin, posila z Ufy. Radost z výhry má i kouč Hynek, který se na Spartu vrátil poprvé od svého vyhazovu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejista Karlových Varů se radují - ilustrační foto

Článek

Úvodní minuty přinesly rozpačitý hokej z obou stran, na pohledné akce diváci dlouho marně čekali. Výhodou nebyly ani přesilové hry, spíše naopak. Kloudně se dostat přes útočnou modrou čáru byl jak pro Spartu, tak pro Karlovy Vary téměř nadlidský úkol. Až po deseti minutách hry se zjevil sám před domácí brankou Košťál, Přikryl ale jeho pokus reflexivně vyrazil.

Sparta se osmělila ve dvanácté minutě, Langhammerovu střelu bekhendem zastavila horní tyčka. V závěru první třetiny pak měl na holi vedoucí gól Kratěna, našel ale jen připravenou Mensatorovu lapačku. Ani druhé dějství o moc pohlednější hokej nepřineslo, alespoň ale začaly padat góly. Na začátku 29. minuty napřáhl na modré Gulaši a Mensator nestačil zareagovat.

Vary zaregovaly bleskově

Jenže Pražané se z vedení radovali jen jednadvacet sekund. Při svém prvním startu v české extralize se prosadila posila Energie z ruské Ufy Dmitrij Zjuzin, když z hranice brankoviště doklepl vyražený puk za Přikrylova záda. Sparta po obdržené trefě přidala, jenže Langhammer, Netík i Hanzlík v nadějných pozicích ztroskotali na Mensatorovi. Na druhé straně se pak až před Přikryla prokličkoval Melenovský, zamířil ale nepřesně.

Do třetího dějství vtrhla Sparta aktivně, zejména příležitosti Broše s Netíkem volaly po gólu, jenže její nápor měl jepičí život. V 50. minutě navíc Volkova parta obdržela dvouminutový trest za hru v šesti hráčích, což následně přesnou střelou od modré ztrestal zadák Čutta a poslal Západočechy do vedení. A to ještě, nebýt pohotového Přikrylova zákroku, mohl za tři minuty přidat pojistku Pletka...

<span>S blížícím se závěrem sparťané přidali na obrátkách, naráželi ovšem na pozorného Menatora. Padesát vteřin před koncem ujel domácí obraně Dej, sám před Přikrylem ale branku netrefil. Zbylé vtěriny si už Energie pohlídala a slaví zisk cenných třech bodů.</span>

HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 29. Gulaši (Ton, Langhammer) - 29. Zjuzin (Dej), 50. Čutta (Melenovský, Pletka). Rozhodčí: Mikula, Souček - Pavlovič, Rozlílek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 5971.
Sparta Praha: Přikryl - Vydarený, Gulaši, Macholda, Jan Hanzlík, J. Mrázek, Bolf, Cunik - Kratěna, Broš, Látal - Ton, D. Výborný, Koreis - Netík, Langhammer, Ručinský - Hrdel, Podlešák, Hromas. Trenéři: Volek a Holaň.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Parýzek, Dobroň, Čutta, Tribuncovs, Mucha, Loginov, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Pletka - Hluchý, Dej, Zjuzin - Zucker, Kuběna, Zaťovič. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články