Hlavní obsah

Kladno - Pardubice 1:2Hašek se vrátil do branky Pardubic a pomohl k výhře v Kladně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Koukal 0 : 1
11. Kaberle 1 : 1
25. Špirko 1 : 2

KLADNO

Hokejisté Pardubic v brance s uzdraveným brankářem Dominikem Haškem zvítězili ve 34. kole extraligy na ledě Kladna těsně 2:1. Hned v první minutě se trefil hostující Petr Koukal, po vyrovnání Františka Kaberleho se nakonec ukázal vítěznou trefou gól Rastislava Špirka již z 25. minuty.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Pardubický brankář Dominik Hašek

Článek

Pardubičtí dali velmi rychle najevo, že chtějí odčinit debakl 0:6, který na kladenském ledě utrpěli na konci září. Už po 45 vteřinách prostřelil gólmana Kopřivu kapitán hostí Koukal a otevřel skóre. Na začátku šesté minuty pálil v oslabení nebezpečně Pivko, ale Kopřiva byl připravený. Krátce po té se na druhé straně protáhl před Haškovu branku Stieler, ovšem uzdravený olympijský vítěz z Nagana výtečně zasáhl.

V deváté minutě Stieler našel zpoza branky Eberleho, hosty zachránil opět Hašek. Poté ale hráli Kladenští svou druhou početní výhodu v zápase a Kaberle od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Do první přestávky mohl dokonat obrat Bílek po Kallově uvolnění, krátce nato byl v šanci znovu Stieler, ale stav 1:1 se nezměnil.

Na začátku druhého dějství se do vyložené příležitosti dostal Kalla, Hašek ho však zázračně vychytal. Trest se záhy dostavil. Po nahození od modré čáry se mezi střelce zapsal Špirko a vrátil vedení na stranu Eatonu. O chvilku později Kopřiva vychytal ve slibné pozici Starého. Poté, co se základní hrací doba přehoupla do své druhé poloviny, mohl vyrovnat Bílek, jenže Hašek byl znovu na správném místě.

Ve 42. minutě měl vyrovnání na holi Frolík, jenže Hašek byl proti. Poté Nakládal nešetrně atakoval vysokou holí Eberleho, který se jen těžce zvedal z ledu a před Středočechy byla čtyřminutová přesilovka, kterou však záhy utnul svým prohřeškem kapitán Patera. Při hře čtyř proti čtyřem připravil Sýkora velkou šanci pro Špirka, jenž však minul, ale i kvůli faulu Kaberleho.

Místo dlouhé přesilovky tak museli Kladenští 25 vteřin ve třech čelit čtveřici Pardubic, což se jim také podařilo. Po vypršení trestů domácích pokračovala ještě kladenská přesilovka, v jejímž závěru měli ve skrumáži velké šance Bělohlav, Patera a Dlouhý, ale Hašek vše bez úhony ustál. Na druhé straně se však nenechal zahanbit ani Kopřiva, když vychytal Sýkoru.

V 52. minutě hrálo Kladno 19 vteřin pět na tři, větší šanci si však připravit nedokázalo. V 59. minutě mohl tváří v tvář Kopřivovi definitivně rozhodnout Pivko, ale kladenský gólman byl v tomto souboji úspěšnější. Domácím v samém závěru nepomohla k vyrovnání ani krátká power play.

HC Geus Okna Kladno - HC Eaton Pardubice 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. F. Kaberle (Eberle) - 1. Koukal (Nakládal, Kolář I), 25. Špirko (Kočí, P. Sýkora). Rozhodčí: Homola, Hribik - Prchal, Kis. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 2467.
Kladno: Kopřiva - Kameš, F. Kaberle, Toman, J. Dlouhý, Trončinský, Šmach, D. Růžička - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Bílek, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler - Valský, Šinágl, Mikulík. Trenéři: Müller a P. Kasík.
Pardubice: Hašek - Píša, Kočí, Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, MacKenzie - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Zohorna, Somík - Cetkovský, Radil, Semorád. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Reklama

Související témata: