Hlavní obsah

Hašek po návratu přiznal: Bál jsem se, že pauza bude delší

Po dvouměsíční pauze se Dominik Hašek vrátil vítězně do branky hokejových Pardubic. Čtyřiadvaceti úspěšnými zákroky položil základ k těsné výhře Pardubic 2:1 ve středeční extraligové bitvě v Kladně. Čtyřiačtyřicetiletý brankář se přitom léčil z nevyzpytatelného zranění úponu zadního stehenního svalu, které utrpěl 25. října při utkání v Českých Budějovicích.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Pardubický brankář Dominik Hašek

Článek

Limitovalo váš ještě nějak zranění?

Cítil jsem se velmi dobře. V jistých polohách ještě úpon cítím, ale jde skutečně jen o maličkosti. Léčení probíhalo přesně podle plánu. Nebylo delší proti očekávání. Mohl jsem nastoupit už v posledním zápase před reprezentační přestávkou, ale jsem rád, že jsem počkal, dopřál si týden kvalitního tréninku navíc, což mi rozhodně prospělo. Upřímně říkám, že jsem se po zranění bál, že pauza bude delší.

Jak jste se cítil fyzicky?

Výborně. Mám hodně natrénováno. Pouze prvních čtrnáct dnů po zranění jsem měl úplný klid. Pak jsem začal chodit do posilovny, dělal jsem speciální cviky v bazénu, plaval jsem, udržoval jsem se v kondici. Po měsíci jsem poprvé šel na led. Nejprve jsem jen bruslil, pak jsem přidával obraty, rozkleky a posledních čtrnáct dnů jsem se zapojil do běžného tréninku s týmem. Ale i tak jsem se v Kladně držel trošku zpátky. Cítil jsem přeci jen nejistotu při dorážení či tečovaných střelách, protože tam potřebujete herní praxi. Ale s dalšími zápasy se vše vrátí do normálu.

Do extraligy jste se po zranění vrátil zápasem v Kladně, kde jste v prvním vzájemném utkání inkasoval šest gólu. Vybavil se vám tento souboj?

Pochopitelně. Ale nijak jsem ten nešťastný duel neřešil. Myslím, že šlo o nejhorší zápas, který jsme v letošní sezóně sehráli. Rozhodně jsem kvůli tomu tehdejšímu debaklu nebyl nervózní. Přijeli jsme sem pro tři body. Nechtěli jsme se vracet s jedním nebo dvěma za výhru v prodloužení. Úkolem bylo získat tři body, což se podařilo, tudíž jsem velmi spokojený.

Nekazí vám radost ani inkasovaný gól?

Podstatná je výhra. Ta branka... Šlo o střelu od modré čáry, kterou bych normálně chytil. Ale v klíčovém okamžiku mi před očima projel obránce a jeden z kladenských hráčů po puku máchl hokejkou. Sice kotouč nikdo netečoval, ale ty pohyby mě zmátly.

Zejména ve třetí dvacetiminutovce měli domácí několik nepříjemných situací v pardubickém obranném pásmu. Který okamžik byl podle vás klíčový?

Zbývalo asi deset minut, když byla před mojí brankou velká skrumáž. Navíc jsem ztratil hokejku. Ani jsem pořádně nevěděl, kde je puk, jak se to mlelo. Roztáhl jsem nohy od tyče k tyči, což jsem ještě před čtrnácti dny nemohl a udržel puk před čárou. To byl hodně horký okamžik a pro vítězství důležitý.

Dokázali jste vyhrát rozdílem jediného gólu. Nebyl jste nervózní, že nepřichází třetí pojistka v síti kladenského Kopřivy?

Hráli jsme velmi dobře ve vlastním obrannému pásmu. Kluci mi hodně pomohli, protože spoustu střel zablokovali a v závěru prakticky při každé situaci vytvořili perfektní val. A pokud snad nějaký puk prošel, hned ho zametli pryč.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice