Hlavní obsah

Panice nepropadám. Je to jen začátek, říká Hnilička po šestigólovém debaklu

Premiéra před domácím publikem? Hůř už to v neděli snad ani dopadnout nemohlo. Slávistický brankář Milan Hnilička proti Vítkovicím musel hned šestkrát lovit puk z vlastní sítě a ani na druhý pokus se tak nedočkal výhry. Přestože přiznal, že zápas jemu i týmu vůbec nevyšel, negativní pocity si nechce připouštět. „Přeci jenom je to z mé strany jen začátek a nemůžu propadat nějaké panice. Ani jí nepropadám,“ říkal po zápase.

Foto: René Volfík, ČTK

Brankář Slavie Milan Hnilička inkasuje gól od Vítkovic.

Článek

Dá se vůbec na zápase s Vítkovicemi najít nějaké pozitivum?

Moc ne. Čekali jsme to úplně jiné. Vítkovice se dvěma góly v první třetině dostaly do zápasu a pak už nás k ničemu nepustily. Prostě takový zápas „blbec“.

Navíc při vaší premiéře před slávistickými fanoušky, kterých na tamní poměry přišlo relativně dost...

Tohle asi mrzí nejvíc. Přišla hezká návštěva a zápas se nám vůbec nepovedl.

Kdy jste vycítil, že na zvrat už Slavia nemá?

Před třetí třetinou, kdy jsme prohrávali 0:3, jsem pořád věřil. Slavia je známá tím, že umí dát rychle hodně gólů. Proto jsem si myslel, že s tím jsme schopni něco udělat. Ale jakmile jsme dostali čtvrtý gól, věděl jsem, že už je to veliký rozdíl. Navíc do konce zbývalo už jen osm minut.

Vyčítáte si některý ze šesti gólů?

Všech šest se určitě dalo chytit, kdybych to trochu jinak řešil. Musím víc trénovat a zlepšit se, protože šest gólů je moc.

Příliš střel na vás nešlo a když už ano, hned zaváněly gólem. Necítil jste trochu bezmoc?

Nebyla to bezmoc. Ani já jsem ty situace nevyřešil, jak bych si představoval. Musím se soustředit jenom na to, abych tolik gólů nedostával.

I přes vaši sebekritiku nutno přiznat, že obránci vám moc nepomohli. Nevyčítal jste jim to?

Ne. Já se soustředím jen na sebe, abych šel s výkonem nahoru. Ale přeci jenom je to z mé strany jen začátek a nemůžu propadat nějaké panice. Ani jí nepropadám.

Podepsala se na vaší hře absence Romana Červenky, který pro zranění odstoupil již v průběhu první třetiny?

Když odstoupil, měli jsme se podle mě víc zatáhnout a hrát defenzivněji. Vítkovice ale hrály velice dobře takticky a do ničeho nás nepouštěly.

Slavii se momentálně nedaří, to asi není ta nejlepší výchozí pozice pro váš návrat, že?

Pro mě je bezvadné, že můžu hrát. Je to výzva. Samozřejmě není příjemné dostat šest gólů, ale nestalo se mi to poprvé. Je to jen o tom, jak se s tím poperu já i celý tým. Chce to jen víc pracovat, být pozitivní a ono se to otočí. Před olympiádou nás teď čeká důležitá část sezóny, kdy se bude rozhodovat o pozicích pro play-off. Nesmíme věšet hlavu.

Berete to jako osobní výzvu?

Samozřejmě. Když budu hrát dobře já, pomůže to i klukům.

Uvědomujete si, že se Slavia přiblížila příčkám, které nezaručují ani předkolo play-off?

Ne. Já se na tohle vůbec nedívám. Soustředím se jen na svoje výkony, abych v každém zápase dal klukům šanci vyhrát. To znamená dostat jen jeden dva góly, víc ne.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec