Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 0:1Nerozhodný souboj mezi Libercem a Plzní rozhodl až v nájezdech Vlasák

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Vlasák 0 : 1

LIBEREC

Hokejisté Plzně vyhráli ve 35. kole extraligy na ledě Liberce 1:0 po samostatných nájezdech a připsali si tak desátou výhru za sebou. Nedělní duel rozhodl Tomáš Vlasák. Západočeši tak mají v čele soutěže již pětibodový náskok před druhými Vítkovicemi.

Článek

Utkání začalo ve velkém tempu, podpořeném brzkou přesilovkou hostí, ale do první velké šance utkání se v oslabení dostali domácí. Blatný dojel svou vyraženou střelu a zpoza branky jen těsně nepřekonal brankáře Pöpperleho. Hosté kontrovali podobnou šancí Vampoly, ale ani tomu se nepodařilo dotlačit puk za záda Pince.

Dále pokračovala série vyloučení a oba brankáři měli dost práce, aby uhájili čistá konta. V desáté minutě se řítil Jech s Bártou na jediného beka, ale první jmenovaný střelou hostujícího brankáře nepřekonal. Poté první lajna Plzně kombinačně přehrála domácí obranu, ale Vlasákův nebezpečný pokus Pinc skvěle vyrazil. O minutu později ex-plzeňský Matějovský střelou z mezikruží trefil břevno a ani z dorážky nebyl úspěšný. V závěru třetiny neuspěl v samostatném úniku Podkonický.

Druhá třetina začala tak, jak první skončila. Postupem času však začali být aktivnější hosté, zvláště jejich první lajna si vždy dokázala vytvořit tlak před Pincem. V 25. minutě se řítil sám na Pince Vlasák, ale Jareš skvělým obraným zákrokem pomohl svému brankáři. Pár vteřin na to měl velkou šanci hostující kapitán, ale Pinc byl znovu úspěšnější. Poté se do hry dostala řada nepřesností.

V 35. minutě však o sobě dal vědět Bartovič, svým klasickým únikem v oslabení se dostal až před Pöpperleho, ale v zakončení byl faulován. V přesilovce se do obrovské šance dostal domácí Kašpařík, ale nedokázal puk usměrnit do odkryté branky. V závěru třetiny sehrála ukázkovou akci první řada hostí, ale Pinc brilantním semaforem vychytal zakončujícího Vlasáka.

Utkání se skvělou diváckou kulisou pokračovala ve vysokém tempu, ale přeci jen hosté se drali více do zakončení. Už jasný gól spálili hosté v přesilovce, když Derner odpálil puk z brankoviště přímo na hůl Modrého, ale ten ve stoprocentní šanci netrefil odkrytou branku.

Poté se do úniku dostal Bombersback, ale ani on na Pince nevyzrál. Postupem času se utkání změnilo v souboj plzeňských střelců s domácím brankářem, který si dokázal poradit se všemi jejich pokusy a tak utkání dospělo do prodloužení.

Diváci se však ani v prodloužení vytoužené branky nedočkali a tak o výsledku utkání museli rozhodnout samostatné nájezdy. V těch se prosadili na straně hostů Straka s Vlasákem, z domácích hráčů poté uspěl jen Urban. Kapitán Plzně přesto ukončil sérii sedmnácti zápasů, ve kterých získal alespoň jeden kanadský bod.

Bílí Tygři Liberec - HC Plzeň 1929 0:1 po sam. náj. (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)
Rozhodující nájezd Vlasák. Rozhodčí: Mikula, Minář - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 7:7. Bez využití. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Pinc - Moravec, Čakajík, Rýgl, Derner, Malkamäki, Holub, Jareš, Pavlů - Bartovič, Podkonický, Matějovský - Špaček, Kašpařík, Blatný - Jech, Urban, Bárta - Kopic, Bulíř, Ondřej. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Plzeň: Pöpperle - Jiří Hanzlík, O´Brien, Benda, Modrý, Benák, Dresler, Dobrovolný - Bombersback, Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Adamský - Scofield, Heřman, Dvořák - Stránský, Vostřák, Laš - Lev. Trenéři: M. Jelínek a Razým.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec