Hlavní obsah

Třinec - Sparta 1:2Sparťané znepříjemnili Ocelářů oslavy a vyhráli v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Vydarený 0 : 1
53. Polanský 1 : 1
65. Netík 1 : 2

TŘINEC

Hokejisté pražské Sparty znepříjemnili Třinci oslavu výročí 80 let založení klubu a v neděli zvítězili na jeho ledě 2:1 po samostatných nájezdech. Slavnostní utkání rozhodl ve čtvrté sérii nájezdů útočník Tomáš Netík. Brankář Petr Přikryl zlikvidoval všechny čtyři pokusy domácích; muž utkání přišel o čisté konto přišel až v 53. minutě, kdy ve dvojnásobné přesilové hře vyrovnal Jiří Polanský.

Článek

Ke slavnostnímu utkání nastoupili Oceláři v retro dresech z přelomu dvacátých a třicátých let minulého století, navíc do Werk arény dorazila letošní nejpočetnější návštěva. A sledovali v úvodu snahu domácích o nápor, který rezultoval v šanci Malce, jenž ale prováhal ideální moment ke střele a následná přihrávka mu sjela z čepele.

Bezbrankový stav nezměnil Květoň drzým průnikem z rohu klužiště před brankáře Přikryla, a tak udeřila až z nenápadné akce Sparta. Obránce Vydarený využil nedůrazu třinecké první formace, obkroužil Dubovu branku, nikým neatakován si najel do mezikruží a střelou na lapačku otevřel skóre. Nejúdernější lajna Ocelářů v této sezoně mohla v závěru první třetiny napravit své zaváhání, ale Polanský trestuhodně netrefil poloodkrytou branku.

Druhá třetina byla ve znamení přesilových her. Každý tým měl tři početní výhody, a v nich si v této pasáži vypracoval největší příležitosti. Nejdříve vytěsnil sparťanský brankář lapačkou Polanského střelu, vzápětí vykryl i pokus Zíba z mezikruží. Pražané byli nebezpečnější. Gólman Ocelářů, jenž dovedl Spartu před dvěma lety k titulu, ale vyhrál oba minisouboje s Kratěnou.

Při první se bleskově vytáhl, když u vzdálenější tyče chytil do lapačky Kratěnovu střelu do prázdné branky, podruhé při sražené střele Vydareného rychle přemístil a Kratěnovu dorážku zlikvidoval. Při Langhammerové prudké střele zpoza obránce pomohlo Dubovi břevno, na druhé straně osamocený Kohn v tváří v tvář Přikrylovi vysoko přestřelil.

Sparta v zápase výborně napadala hluboko ve svém útočném pásmu, což ji přineslo šance. Ručinský ani Netík je ale gólově nezakončili. Naděje domácích na bodový zisk mohla utnout chyba Tomase, Koreis ji ale nepotrestal.

Oceláři se stále tlačili do útoku, prahli po vyrovnání, stále důrazněji se rvali do předbrankového prostoru. Bonkovo bekhendové nahození ještě Přikryl zmařil, ale z následné potyčky měli Třinečtí k dispozici přesilovku. Tu po 27 sekundách umocnil zalehnutím kotouče před brankářem Přikrylem Macholda, který vyfasoval dvě minuty za zdržování hry.

A Oceláři trestali. Nepovedená střela Růžičky se od zadního mantinelu odrazila ke Kohnovi, který puk nasměroval do brankoviště, odkud srovnal důrazný Polanský a poslal utkání do prodloužení.

V něm Sparta prováhala přesilovou hru, navíc si v ní vytvořili největší šanci Oceláři. Brejk dva na jednoho řešil Kohn střelou mezi betony, Přikryl byl ale pozorný. Bezchybný byl sparťanský gólman i v nájezdech, kdy kryl všechny čtyři nájezdy domácích. Jediným úspěšným exekutorem byl Netík, který se trefil přesně k tyči.

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 1:2 po sam. náj. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 53. Polanský (Kohn, M. Růžička) - 14. Vydarený (Gulaši), rozhodující nájezd Netík. Rozhodčí: Hodek, Jebavý - Guth, Rittich. Vyloučení: 11:11. Využití. 1:0. Diváci: 5086.
Třinec: Duba - Hrabal, Zíb, Seman, Malec, Cartelli, Výtisk, od 16. min. navíc Andersons, Lojek - M. Růžička, Polanský, Kohn - D. Květoň, Peterek, Kanko - Polák, Bonk, Tomas, od 16. min. navíc Mičulka, Hampl, Pospíšil. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Sparta Praha: Přikryl - Vydarený, Gulaši, Macholda, Jan Hanzlík, Bolf, Cunik - Ručinský, Broš, Kratěna - Langhammer, D. Výborný, Netík - Látal, Koreis, Hromas - Podlešák, Hrdel, Kafka. Trenéři: Volek a Holaň.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články