Hlavní obsah

Slavia je bez Červenky neškodná. Skóre 6:0 skoro odpovídá, tvrdí Vítkovičtí

PRAHA

Pryč jsou časy, kdy byla Slavia pro hokejisty Vítkovic suverénně nejmíň oblíbeným týmem. V letošním ročníku extraligy vytěžili Ostravané ze vzájemných duelů sedm z devíti bodů a zejména poslední měření sil zvládla Hadamczikova družina v impozantním stylu. Úřadujícího vicemistra, ze kterého ovšem v poslední době příliš strach nejde, zostudila na jeho vlastním ledě výsledkem 6:0!

Foto: Milan Malíček, Právo

Vítkovický Kvapil se raduje, slávista Beránek smutní.

Článek
Fotogalerie

„Takovýhle výsledek proti Slavii opravdu nepamatuji. Vzpomínám si akorát na pravý opak. A to dost často...,“ přiznal v rozhovoru pro Sport.cz útočník Vítkovic Juraj Štefanka, že v zápasech se Slavií si v minulých letech příliš radosti neužil. „Nečekali jsme, že vyhrajeme tak vysoko, ale aspoň to bylo na konci bez nervů,“ uculoval se slovenský forvard. „Takhle vysoko vyhrát se Slavií a ještě u ní doma? To je výborný výsledek,“ radoval se Štefankův spoluhráč Marek Kvapil.

Z výkonu svých svěřenců měli pochopitelně velkou radost i trenéři. „Tentokrát jsme spokojeni po všech stránkách. Výsledek je pro Slavii trošku krutý, ale myslím, že taková utkání prostě někdy jsou. Byli jsme jednoznačně lepší a z našeho pohledu ten výsledek skoro odpovídá,“ pochvaloval si vítkovický asistent Kamil Konečný.

Štefanka na kritiku odpověděl gólem

Srdce nezaujatého fanouška muselo zaplesat především v sedmnácté minutě při druhé trefě hostů. Kvapil se spolu s Ujčíkem řítil na jediného zadáka sešívaných a po ukázkové kombinaci na jeden dotek prvně jmenovaný zasunul puk do odkryté klece. To přitom mohl zakončovat už sám Ujčík, kdyby se ještě nerozhodl celou akci vyšperkovat. „Už jsem čekal, že Ujča vystřelí, on mi to ale vrátil před prázdnou. Překvapilo mě to, střelu z první má nacvičenou. Na tom gólu má velkou zásluhu,“ chválil Kvapil svého kolegu z útoku.

Radost hokejistů Vítkovic v utkání na Slavii.foto: Právo/Milan Malíček

Dvojnásobnou radost z výhry měl zvlášť Štefankův útok. Kouč Alois Hadamczik nebyl v předchozích zápasech s hrou tria Štefanka, Treille, Svačina spokojený, vyčítal mu zejména nízkou produktivitu. Pokud by prý nenastalo v blízké době zlepšení, příležitost by radši dostali mladíci. Na trenérovu kritiku ovšem druhá formace zareagovala příkladně, ve třetí třetině Štefanka skóroval, navíc při vlastním oslabení.

„Konečně! Strašně dlouho jsem se netrefil, neudělal jsem ani žádný bod. Od trenéra jsem dostával za uši, sr... to i mě samotného.Věřím, že to naší pětce zvedne sebevědomí,“ oddychl si Štefanka. Z jeho gólového probuzení měl radost i Kvapil. „Je to pro ně jedině dobře, zvlášť když se prosadili při vlastním oslabení. Každý zápas tvrdě dřou a že nedávají tolik gólů, není až zas tak důležité. Mužstvu pomáhají i jinak, například při oslabení.“

To ve slávistické kabině panovala nálada úměrná výsledku. Tedy značné ponurá. Sešívaní prohráli už počtvrté za sebou a to, co bylo ještě před měsícem a půl téměř nemyslitelné, se nyní jeví v podstatně jasnějších konturách. Slavia je sice stále sedmá, Litvínov na ni ale z jedenáctého místa, které zajišťuje jen účast ve skupině o záchranu, ztrácí pouhé tři body. „Uvědomujeme si to, je to špatné. Musíme už zabrat a něco s tím udělat. Proti Vítkovicím to totiž byl vrchol zmaru. Ne že by se nám nedařilo jen něco, nám nešlo úplně všechno. Prostě hrůza,“ rozčiloval se v rozhovoru pro Sport.cz obránce Pavel Kolařík.

Slávista Roman Červenka v utkání s Vítkovicemi.foto: Právo/Milan Malíček

Pražané se navíc utvrdili v tom, že jejich výkony stoupají a padají s osobou Romana Červenky. Ten ze zápasu s Vítkovicemi kvůli problémům se zablokovanou páteří odstoupil již v průběhu první třetiny a jeho absence byla v dalších minutách citelná. V pondělí by měl Červenka podstoupit komplexnější vyšetření, prohlédne jej i Pavel Kolář. „Určitě nás to oslabilo, vždyť je to nejlepší hráč ligy,“ potvrdil Kolařík. Pokud by Červenka chyběl delší čas, byla by to pro Slavii velká rána. „Musíme si všichni sednout na zem a začít úplně od znova,“ naznačuje cestu k vybřednutí z krize asistent trenéra Jiří Čelanský.

Reklama

Související témata: