Hlavní obsah

Plzeň protáhla vítěznou sérii, Reichel pokořil Spartu gólem v poslední minutě

PRAHA

Již pojedenácté v řadě zvítězili hokejisté Plzně, kteří ve 36. kole O2 extraligy porazili na vlastním ledě Třinec 3:1 a dál vedou tabulku. Sparta nedokázala udržet vedení v Litvínově, kde prohrála 1:2. Vítěznou branku vstřelil v poslední minutě Robert Reichel. Hokejisté Brna dokázali zvítězit nad Zlínem, Pardubice zdolaly Slavii a Kladno přestřílelo Liberec.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Plzně se radují z branky.

Článek

Sérii deseti výher v řadě chtěli prodloužit hokejisté Plzně na domácím ledě. Soupeřem jim však byl nepříjemný Třinec, který se letos ve dvou vzájemných zápasech radoval z vítězství. Moravany navíc posílil obránce s reprezentačními zkušenostmi Jan Platil. Třinec dokazoval od začátku zápasu, že to na Plzeň umí a už od čtvrté minuty vedl, když Pöpperle nedokázal ztlumit ránu od modré, čehož využil Jiří Polanský a poslal hosty do vedení.

Západočeši se však nadechli k velkému obratu. Ještě do konce první třetiny dokázali vyrovnat. Zaváhání hostujících obránců využil v 18. minutě Vampola, který v rychlém protiútoku našel najíždějícího Martina Adamského, jenž se postaral o vyrovnání. Domácí se dostali do vedení přesně uprostřed druhé třetiny. A opět udeřili z rychlého protiútoku. Situaci 2 na 1 vyřešili Adamský s Hvilou výborně a druhý jmenovaný zařídil jedenáctou výhru svého týmu v řadě. V závěru pečetil vítězství Západočechů Martin Straka.

Reichel zařídil gólem v poslední minutě výhru Litvínova

Podobný obrat se podařil také hokejistům Litvínova, kteří v důležitém souboji týmů ze středu tabulky přivítali Spartu. Pražané vedli již od čtvrté minuty po zásahu Petra Tona, jehož střela prošla mezi všemi hráči a skončila až za zády brankáře Hübla. Severočeši dlouho nemohli najít recept na skórování, trefili se až ve 45. minutě, když Vojtěch Kubinčák obral o puk Broše a poprvé v utkání překonal brankáře Přikryla. Rozhodující branka přišla až 24 vteřin před koncem třetí třetiny. Robert Reichel vystřelil od modré a rozjásal domácí tribuny.

Do branky Pardubic se opět postavil Dominik Hašek. Brankářská legenda však měla úlohu ulehčenou, do zápasu totiž nenastoupil neproduktivnější hráč ligy Roman Červenka, který laboruje se zraněním zad. Slavia hrála také bez Davida Hrušky, který přestoupil do Chomutova.

Na první branku čekali diváci v Praze do 20. minuty, v níž se střelou pod víko trefil Adam Pineault. Slavia sice dokázala odpovědět o sedm minut později, když Haška překonal Tomáš Svoboda, vítězství v základní hrací době však Východočechům zajistil ve 36. minutě Cetkovský.

Kometa vydřela vítězství nad Zlínem

Fanoušci hokejové Komety mohli před zápasem přivítat novou posilu Angela Krsteva, který se rozhodl při hledání nového angažmá pomoci brněnskému týmu. Fanoušky potěšil i Roman Erat, který v 10. minutě překonal zlínského brankáře Štůralu díky bekhendovému blafáku. Před vyprodaným hledištěm haly Rondo se domácí hráči opět vybičovávali k obětavým výkonům. Obránce Pavel Zubíček se ve 14. minutě vrhl do střely Hamrlíka. Kotouč Zubíčka zasáhl do obličeje a na ledě se objevily krvavé skvrny. Zubíček zásah odnesl zlomenou lícní kostí a musel být odvezen do nemocnice.

Druhou branku přidali domácí hokejisté ve 27. minutě. Pomohla jim k tomu chyba zlínského gólmana, který se snažil skrýt kotouč pod svou lapačkou, puk mu však vypadl a Jakub Šindel zasunul puk do prázdné brány. Ševcům se sice podařilo snížit zásluhou Petra Lešky, hosté však odpověděli brankami Varadi a opět Erata a zápas dovedli do vítězného konce.

Kladno přestřílelo Liberec

Devítigólovou přestřelku si připravili hokejisté domácího Kladna a Liberce. První branka padla už ve 22. vteřině, v níž se prosadil po asistenci Pavla Patery Radek Bělohlav. Hosté celý zápas dotahovali náskok soupeře. Ve třetí minutě vyrovnal Matějovský, který tečoval střelu Čakajíka. Středočeši šli do vedení opět ve 14. minutě, v níž se prosadil Martin Frolík, už za 13 vteřin však vyrovnal Jech. Kladno si nakonec vypracovalo rozhodující náskok v rozmezí 28. a 34. minuty, v nichž odskočili Severočechům na rozdíl dvou branek. Kladno přestřílelo Liberec 6:3.

Vítkovice přivítaly na svém ledě Mladou Boleslav a už od třetí minuty vedly, když se trefil Richard Stehlík. Stejný hráč přidal ještě jednu branku ve třetí třetině. Středočeši se však nechtěli vzdát a po zásahu Tomáše Sýkory zápas zdramatizovali. Vítězství si však přesto připsali hokejisté Vítkovic.

Hokejová O2 extraliga, 36. kolo:
Kometa Brno - Zlín 4:3ON-LINE
Branky: 10. Erat, 27. Šindel, 37. Varaďa, 51. Erat - 29. Leška, 51. Důras, 60. Köhler.
Vítkovice - Ml. Boleslav 2:1ON-LINE
Branky: 3. a 44. Stehlík - 57. Sýkora.
Plzeň - Třinec 3:1ON-LINE
Branky: 18. Adamský, 31. Hvila, 60. Straka - 4. Polanský.
Kladno - Liberec 6:3ON-LINE
Branky: 1. Bělohlav, 14. Frolík, 28. Stieler, 34. Mikulík, 38. Kalla, 60. Bělohlav - 3. Matějovský, 14. Jech, 36. Špaček.
Litvínov - Sparta Praha 2:1ON-LINE
Branky: 45. Kubinčák, 60. Reichel - 4. Ton.
Slavia Praha - Pardubice 1:2ON-LINE
Branky: 27. Svoboda - 20. Pineault, 36. Cetkovský.

On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama