Hlavní obsah

Slavia - Pardubice 1:2Slavia nestačila na Pardubice a prohrála již popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Pineault 0 : 1
27. Svoboda 1 : 1
36. Cetkovský 1 : 2

Jan ŠkvorSport.cz

Hokejisté Pardubic vyhráli v utkání 36. kola O2 extraligy na ledě Slavie 2:1 a bodově se dotáhli na druhé Vítkovice. O výhře Východočechů rozhodl ve druhé třetině šikovnou tečí Cetkovský. Slavia se naopak dál utápí v herní a výsledkové krizi, padla již popáté za sebou. A nebýt brankáře Slipčenka, proti Pardubicím by prohrála vyšším rozdílem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost hokejistů Pardubic - ilutsrační foto

Článek

Slavia se v zápase musela obejít bez zraněného Romana Červenky a Davida Hrušky, kterého v pondělí vyměnila do Chomutova. Úvodní minuty přinesly opatrný hokej, až v desáté minutě poprvé zahrozili domácí. Vondrka se ve vlastním oslabení odvážně prokličkoval až před Haška, i kvůli faulu ale nezakončil přesně. Na druhé straně byl o minutu později blízko gólu Koukal, přesunující se Slipčenko ale akrobatickým zákrokem puk lapil.

Do kabin se přesto za bezbrankového stavu nešlo, v poslední minutě první třetiny poslal hosty do vedení Pineault. Po změně stran začaly Pardubice náporem, sešívaní ale šance Koláře se Špirkem ustáli, navíc se sami radovali. Svoboda si vyjel zpoza branky a při svém prvním zápase sezóny oslavil vůbec první extraligovou trefu v životě.

Jenže hosté se po vyrovnání nesložili a zaslouženě šli znovu do vedení. Při přesilové hře nahazoval puk od modré Jillson a těsně před brankou šikovnou tečí skóroval Cetkovský. V 39. minutě stálo při Pardubicích štěstí, po zakončení Endála minul puk pravou tyčku jen o centimetry. V posledních vteřinách druhé části pak Slipčenko neudržel puk po dělovce Sýkory, před dojíždějícím Pivkem ale stačil svou chybu na poslední chvíli napravit.

V osmé minutě poslední třetiny podržel Pražany Slipčenko, který ve skrumáži před svou svatyní schoval kotouč pod svou lapačku až na brankové čáře. A záhy lapil ještě větší tutovku, v samostatném úniku si na něj nepřišel Koukal. Přestože podle skóre by se zdálo, že aktivnější má být kvůli snaze o vyrovnání Slavia, opak byl pravdou. Před Haškem se prakticky nehrálo, naopak Slipčenko musel být na pozoru, tak jako při pokusu Pivka.

Dvaapadesát vteřin před koncem fauloval Kadlec a rozhočí nařídili trestné střílení. Koukal si při něm položil Slipčenka, místo odkryté klece ale bekhendem zakončil vysoko nad. Hosty to ale příliš mrzet nemuselo, těsné vedení si už pohlídali.

HC Slavia Praha - HC Eaton Pardubice 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 27. T. Svoboda (M. Čermák, Ondráček) - 20. Pineault (Nakládal, Zohorna), 36. Cetkovský (Jillson, Špirko). Rozhodčí: Minář, Mikula - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 10 469.
Slavia Praha: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, J. Drtina, Žižka, Sloboda, Kolařík - Havel, Beránek, Tomica - Kůrka, P. Jelínek, Vondrka - Endál, V. Růžička ml. (21. Ondráček), Sklenář - T. Svoboda, Holec, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička a Čelanský.
Pardubice: Hašek - Kolář II, Kočí, Nakládal, Havíř, Jillson, MacKenzie, M. Drtina - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Cetkovský, Zohorna - Klejna, Radil, Semorád. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Reklama

Související témata: