Hlavní obsah

Zavřel jsem oči a vystřelil, popsal Reichel rozhodující trefu

LITVÍNOV

Gólem čtyřiadvacet vteřin před koncem třetí třetiny rozhodl litvínovský kapitán Robert Reichel o tříbodovém zisku Severočechů v duelu s pražskou Spartou. Domácím se povedl obrat ve skóre, když od úvodu prohrávali, ale nakonec se radovali z vítězství 2:1.

Článek

„Došlo tam k přečíslení. Karel Pilař získal puk, poslal jej Kubovi Černému, který mi přihrál do volného prostoru. Zavřel jsem oči, vystřelil a spadlo to tam,“ popsal stručně vítěznou trefu její autor.

„Bylo to vcelku vyrovnané utkání. Sparta dobře bránila a potvrdila, že poslední zápasy hraje dobře v obraně. Těžko jsme se proti ní prosazovali. Od půlky zápasu jsme začali mít převahu, kterou jsme také zúročili. Vyšly nám střely z dálky přes beky. O ten kousíček jsme byli lepší,“ pokračoval Reichel v hodnocení.

Litvínov na přelomu prostřední a závěrečné části neproměnil minutovou přesilovku pěti proti třem. „To, že jsme jí nevyužili, mě ani nepřekvapuje. Letos jsme z téhle početní výhody snad nedali ani gól. Důležité ale bylo, že jsme vyrovnali při vlastním oslabení. Parádní návštěva, kdy bylo poprvé vyprodáno, nás během zápasu trochu svazovala. Ale naštěstí jsme se fanouškům odměnili krásným vítězstvím,“ pokýval hlavou zkušený centr.

„První třetina byla z naší strany nervózní, měli jsme ze Sparty respekt. Ale jak říkal Robert Reichel, postupně jsme si vytvářeli šance a šli jsme důsledně za body,“ kvitoval výhru litvínovský trenér Jiří Kučera.

Holaň: Porážka je krutá

„Výsledek je pro nás krutý,“ posteskl si asistent trenéra Sparty Miloš Holaň. „Dali jsme vedoucí gól v přesilovce a dvě třetiny jsme byli lepším celkem. Mohli jsme rozhodnout při početních výhodách, což se nám nepodařilo. Mrzí mě, že dva klíčoví hráči si dovolí fatální hrubky. Byly to taktické chyby. A přitom jsme nehráli špatně. Kluci dřeli, ale nepovedlo se nám přidat aspoň druhý gól,“ uvažoval Holaň.

Sparťanský brankář Petr Přikryl dlouho držel naděje svého týmu na úspěch. Chytil i Lukešovo trestné střílení. „Začali jsme skvěle, ale pak jsme bohužel byli často vylučovaní, čímž se Litvínov dostával do tlaku. Ke konci jsme už neměli dost sil,“ pokrčil rameny gólman.

Jak viděl rozhodující gól ve své síti? „Reichlova prudká rána z voleje byla dobře trefená. I takové střely se dají chytit, ale mně se to nepovedlo. Předtím jsme však ztratili puk, který jsme měli na hokejce. Chtěli jsme uhrát body, takže převládá zklamání,“ smutnil Přikryl.

Reklama

Související témata: