Hlavní obsah

Hokejisté Sparty získali obránce Philippa

PRAHA

Dvaatřicetiletý obránce Radek Philipp přestupuje do Sparty. S holešovickým klubem podepsal ostravský rodák smlouvu do konce sezóny 2011/12. Pražský klub o tom informoval v tiskové zprávě.

Foto: www.khl.ru

Radek Philipp (vlevo) v souboji s Dimitrakosem z CSKA. Ilustrační foto.

Článek

„Radek Philipp je vysokým a silným obráncem. Jeho příchodem se nám podařilo splnit záměr zvýšit fyzické parametry mezi našimi obránci,“ uvedl generální ředitel Sparty Petr Bříza. „Jednání o jeho příchodu do Sparty probíhala delší dobu. Jsme rádi, že se nám nakonec podařilo dojít ke vzájemné dohodě, přestože naše finanční možnosti jsou omezené,“ dodal bývalý úspěšný gólman.

Philipp má zkušenosti s finskou, švédskou a hlavně ruskou nejvyšší soutěží. V letech 2006-08 působil v ruské Ufě. Do Sparty zamířil 97 kilogramů vážící zadák z Jekatěrinburgu, kde po vzájemné dohodě s klubem ukončil angažmá. „Radek toho prošel hodně, v jeho osobě jsme získali kvalitního a zkušeného obránce,“ prohlásil Bříza na adresu hokejisty, o kterého se údajně zajímaly i Vítkovice.

V české lize Philipp působil již v dresu Vítkovic a Havířova. V dresu Jekatěrinburgu v letošní sezóně odehrál 29 zápasů, v nichž získal šest bodů za dvě branky a čtyři asistence. Philipp by měl pomoci pražskému klubu pomoci umístit se do desátého místa zajišťující play-off. Sparta je po 36 kolech devátá.

Reklama

Související témata: