Hlavní obsah

Pardubice zostudily Vítkovice deseti góly, Slavia prohrála pošesté v řadě

PRAHA

Hokejisté Pardubic si nechali ve šlágru 37. kola O2 etxraligy zpožděnou nadílku pro Vítkovice. Východočeši rozdrtili soupeře 10:3 a posunuli se na druhé místo. Slavia ani v novém roce nedokázala protrhnout trápení, s Libercem doma prohrála 2:4 a odešla pošesté za sebou se sklopenou hlavou. Sparta si na svém ledě poradila s Kladnem 3:1. Zlín porazil po nájezdech Budějovice 4:3, stejným výsledkem skončil duel v Třinci, odkud si Litvínov odvezl bod, a v Boleslavi, kde vyhrálo Brno a stáhlo náskok na předposlední Kladno.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radost hokejistů Liberce z výhry nad Slavií

Článek

Souboj trápících se celků mezi domácí Slavií a Libercem dopadl lépe pro hosty, kteří zvládli lépe první třetinu a po brankách Špačka a Holuba museli sešívaní dotahovat dvoubrankovou ztrátu. V polovině utkání sice snížil Havel, avšak na začátku třetí části pojistil výhru Liberce Matějovský. Svěřenci Vladimíra Růžičky ve 48. minutě jen snížili na 2:3 a do prázdné branky pečetil tři body pro Severočechy Podkonický. Bílí Tygři se tak po čtyřech předchozích porážkách dočkali plného bodového zisku.

Kanonádu předvedly na svém stadiónu Pardubice, když deseti góly potupily Vítkovice. Totální rozklad hostující obrany předvedli Východočeši především ve druhé třetině, kterou vyhráli 5:1. Na konečném skóre 10:3 se nejvýrazněji podíleli dvěma góly Rastislav Špirko a Jan Starý, třemi asistencemi se blýsknul Petr Sýkora. Pardubice tak jako první tým v letošní sezóně překonaly magickou hranici deseti gólů za zápas.

Sparta nechala zapomenout na poslední porážku od Litvínova a doma zdolala Kladno 3:1. Tři body pro domácí se zrodily v první třetině, kdy překonali gólmana Kopřivu nejprve v 9. minutě Kratěna a čtyři minuty před koncem úvodní části Netík. Třetí trefu přidal ve 49. minutě Koreis a hosté v Tesla Aréně v novém roce jen korigovali až v 52. minutě z hokejky Eberleho.

Tři utkání rozhodovaly nájezdy

Tři zápasy rozhodovaly v neděli až samostatné nájezdy. Zlín porazil České Budějovice 4:3, přestože do 38. minuty prohrával, ale Balaštík poslal duel do prodloužení. Vítěznou penaltu proměnil na stadiónu Luďka Čajky Stanislav Balán.

Po stejném výsledku 4:3 si připsal dva body také Třinec, který přivítal v novém roce Litvínov. Oceláři však sahali třech bodech, neboť do 32. minuty vedli 3:1, ale dva góly Františka Lukeše znamenali prodloužení. Dvoubodovou trefu v nájezdech zaznamenal Vojtěch Polák.

Penaltový rozstřel vyhráli v neděli také hosté z Brna. Dva body pro Kometu zajistil v nájezdech Kamil Brabenec na ledě Mladé Boleslavi. Nováček ligy tak stáhl díky výhře 4:3 náskok na předposlední Kladno. Hosté přitom sahali po všech bodech, ale deset sekund před koncem základní části srovnal na 3:3 dělovkou z mezikruží Pabiška.

Sedmatřicáté kolo bude zakončeno v úterý západočeským derby mezi Karlovými Vary a Plzní.

37. kolo hokejové O2 extraligy
Slavia - Liberec 2:4ON-LINE
Branky: 33. Havel, 48. Holec - 8. Špaček, 16. Holub, 42. Matějovský, 60. Podkonický.
Třinec - Litvínov 4:3 SN.ON-LINE
Branky: 15. a 30. Polanský, 16. M. Růžička, vítězný nájezd Polák - 32. a 53. Lukeš, 20. Hübl.
Zlín - Č. Budějovice 4:3 SN.ON-LINE
Branky: 11. Balán, 15. Vlach, 33. Balaštík, vítězný nájezd Balán - 4. Snopek, 18. Veselý, 26. Melichárek.
Sparta - Kladno 3:1ON-LINE
Branky: 9. Kratěna, 16. Netík, 49. Koreis - 52. Eberle.
Ml. Boleslav - Brno 3:4 SN.ON-LINE
Branky: 2. Macho, 54. Král, 60. Pabiška - 10. Divíšek, 43. Šindel, 54. J. Svoboda, vítězný nájezd Brabenec.
Pardubice - Vítkovice 10:3ON-LINE
Branky: 21. a 59. Špirko, 34. a 36. Starý, 3. Klejna, 9. Zohorna, 9. Radil, 22. Cetkovský, 37. Pineault, 58. Rákos - 6. Stehlík, 25. Sičák, 43. Treille.
5.1. Karlovy Vary - Plzeň
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz , s.r.o.

Reklama