Hlavní obsah

Matějovský: V Plzni už jsem byl okoukaný. Jsem rád, že zůstávám v Liberci

Do nového roku dostal útočník Radek Matějovský dárek, který mu udělal radost. S koncem loňského roku mu totiž končilo hostování v Liberci a měl se stěhovat zpátky do Plzně. Po dohodě obou klubů ale až do konce sezóny zůstává pod Ještědem. „V Liberci mám prostoru hodně, jsem rád, že tady sezónu dohraju,“ říkal Matějovský po zápase na Slavii, který rozhodl vítězným gólem.

Foto: Josef Pešout, Právo

Hokejista Radek Matějovský

Článek

Co podle vás dnes rozhodlo? To, že jste se nechal v první třetině vyloučit a vašemu týmu se v oslabení podařilo vstřelit úvodní gól?

(směje se) To je pravda... Ale vážně. Zápas moc ke koukání nebyl, takže podle mě rozhodly výkony brankářů.

Je výhra cennější o to víc, že máte početnou marodku a na Slavii jste hráli se značně okleštěnou sestavou?

Určitě. Máme asi jedenáct zraněných hráčů, i další kluci navíc hrají se zraněními. V některých zápasech se člověk vybičuje, ale když se únava nakumuluje, ztrácíte dravost. To se projevilo v posledních zápasech, které jsme prohráli.

Na Slavii jste vyrukovali s precizní obranou a rychlými brejky. Byl v tom záměr?

Trenér Jirka Kalous nám řekl, že to spíš Slavia bude hrát na brejky, takže jsme chtěli hrát odzadu. I když nám slávisté občas ujeli, myslím, že se nám to dařilo celkem dobře.

Právě pro kouče Kalouse byl zápas na Slavii výjimečný. Dlouho zde působil, nyní se sem poprvé vrátil coby trenér soupeře. Pociťovali jste na něm, že to pro něj není všední zápas?

Na Slavii to je pro něj srdeční záležitost, nervozita na něm byla vidět. Celý zápas po nás řval, až po něm se uklidnil. Hecoval nás, za výhru nám slíbil svačinku. Jsem rád, že jsme mu udělali radost.

Vy osobně jste k výhře přispěl jednou trefou. Když Slavia ve třetí části snížila na rozdíl jediného gólu, okamžitě jste přidal pojišťující branku. Souhlasíte, že týmu hodně pomohla?

Bylo skvělé, že se nám znovu podařilo odskočit, protože jsme pak měli v podvědomí, že ten rezervní náskok máme. Určitě nás to uklidnilo.

Věříte, že si po konci základní části zajistíte umístění v první šestce, čímž byste se vyhnuli předkolu?

Starosti ze šestkou budou až do konce sezóny. Hlavně ale potřebujeme nějaké hráče, protože přesilovky a oslabení se hrají jen na pár hráčů. Rozhodne leden a každá ruka a noha bude dobrá.

S koncem kalendářního roku jste se měl vrátit zpátky do Plzně, nakonec vám ale po dohodě obou klubů bylo hostování prodlouženo. Jste rád, nebo byste se radši vrátil na západ Čech?

Pro mě to každopádně má víc plusů. V Plzni už jsem byl dlouho, byl jsem tam okoukaný. To se projevilo i v mé hře a nasazování na led. Spíš jsem seděl na střídačce, než byl na ledě. V Liberci mám prostoru hodně, jsem rád, že tady sezónu dohraju.

Měl jste náznaky, že v Liberci zůstanete, už předem?

Dozvěděl jsem se to až 29. prosince. Sám jsem dopředu nevěděl, jak to dopadne, ale tajně jsem si přál, abych tu sezónu dohrál taky.

Nemrzí vás ani to, že Plzeň nyní po dlouhé době hraje na špici, a vy u toho nejste?

I loni jsme hráli dobře, chvíli jsme byli první. Ale člověk samozřejmě v podvědomí má, že za mě jsme se tam sedm osm let trápili a nyní je ta sezóna vynikající. Ale opakuji, já jsem rád v Liberci. Radši budu na ledě než na střídačce.

Reklama

Související témata: