Hlavní obsah

Zlín - Č.Budějovice 4:3Zlín i potřetí v sezóně porazil České Budějovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Snopek 0 : 1
11. Balán 1 : 1
15. Vlach 2 : 1
18. Veselý 2 : 2
26. Melichar 2 : 3
38. Balaštík 3 : 3
66. Balán 4 : 3

ZLÍN

Hokejisté Zlín vyhráli v utkání 37. kola extraligy nad Českými Budějovice 4:3 po samostatných nájezdech a Mountfield tak zdolali i potřetí v sezoně. Jihočeši neuspěli v rozstřelu ani posedmé v letošní sezoně. Dvěma brankami se u vítězů zaskvěl Stanislav Balán, který proměnil i rozhodující nájezd.

Článek

Berani se představili na domácím ledě po téměř měsíční přestávce. Zlínští po předchozích dvou prohrách v Plzni a na Kometě potřebovali bodovat, nicméně úvod zápasu tomu příliš nenasvědčoval. Již ve čtvrté minutě prostřelil gólmana Štůralu obránce Snopek. Zlínu se vzápětí naskytla úvodní přesilovka, když za hákování byl vyloučen Kotaška. Elitní řada Lešky si vytvořila velký tlak, ale šance Balaštíka a Köhlera k vyrovnání nevedly.

Početní převaha se naskytla i hostům, neboť za sekání pykal kapitán Balaštík. Jihočeši rozpoutali před Štůralou spršku střel, ale zlínský gólman se štěstím odolal. Domácí vyrovnali na konci 11. minuty, když při signalizované výhodě našel Lučka ideálně na modré čáře Balána, který svůj nájezd chladnokrevně proměnil. Zlínští druhou početní výhodu již využili, neboť prohřešek Tůmy za 21 sekund potrestal Vlach, který dotlačil kotouč za Turkova záda. Hra se poté vyrovnala a České Budějovice paradoxně srovnaly krok při vlastním oslabení. Štůralu prostřelil střelou k tyči zlínský odchovanec Veselý.

Jihočechům se povedl i začátek druhé třetiny. Podruhé v zápase se dostali do vedení, když za deset sekund využili přesilovku zásluhou Snopka. Zlín nastartovala inkasovaná branka k větší aktivitě, před hostující branku se dostal agilní Sivák, ale kotouč mu sklouzl po čepeli hole.

Slovenský hokejista byl při chuti i při další akci, nicméně s přesnou koncovkou byl na štíru podobně jako Čech a Ondráček. Zlín hrál v polovině utkání další přesilovku, ale zazmatkoval ve středním pásmu a únik Vaka zlikvidoval až Štůrala. Vyrovnání viselo na vlásku, ale Záhorovský po střele Míky neusměrnil kotouč do sítě.

Domácí se dočkali kýženého vyrovnání v 38. minutě, neboť kapitán Balaštík usměrnil vyražený kotouč Turkem po střele Noska za záda českobudějovického gólmana. Berani podruhé využili početní převahu, hosté hráli nedisciplinovaně a často zahřívali trestnou lavici.

Rozuzlení nepřinesla ani třetí třetina, i když hosté měli více ze hry. Zlín nejdříve nevyužil další přesilovku, ale snaha Beranů jít do vedení se minula účinkem. Obě mužstva v závěru pozorně bránila, ani prodloužení nerozluštilo tajenku vítěze. V samostatných nájezdech se přiklonilo štěstí na stranu Zlína. Zatímco Balán a Balaštík se trefili, Poživil a Gřegořek vyšli naprázdno.

PSG Zlín - HC Mountfield České Budějovice 4:3 po sam. nájezdech (2:2, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Balán (Lučka), 15. Roman Vlach (Sivák), 38. Balaštík (Nosek, Leška), rozhodující sam. nájezd Balán - 4. Snopek (Hřebejk), 18. Veselý (Vak, Turek), 26. Snopek (Mikeska, L. Květoň). Rozhodčí: Mikula, Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4580.
Zlín: Štůrala - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Švrček, Galvas, Míka, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - J. Ondráček, F. Čech, Záhorovský. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Tůma, Snopek, Gřegořek, Melichar, Kotaška, na nájezdy navíc L. Poživil - M. Hudec, Vak, Veselý - L. Květoň, Mikeska, Gulaš - Melichárek, Šimánek, Sailer - Kotrla, Mertl, Hřebejk - Micka. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.

Reklama

Související témata: