Hlavní obsah

Pardubice - Vítkovice 10:3Pardubice v souboji o druhé místo deklasovaly Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Klejna 1 : 0
6. Stehlík 1 : 1
9. Zohorna 2 : 1
9. Radil 3 : 1
21. Špirko 4 : 1
22. Cetkovský 5 : 1
25. Sičák 5 : 2
34. Starý 6 : 2
36. Starý 7 : 2
37. Pineault 8 : 2
43. Treille 8 : 3
58. Radil 9 : 3
59. Špirko 10 : 3

PRADUBICE

Hokejisté Pardubic deklasovali v utkání 37. kola extraligy v přímém souboji o druhé místo Vítkovice 10:3 a postarali se o první dvouciferný výsledek v sezoně. Eaton tak porazil Ostravany i potřetí v sezoně. Gólmana Filipa Šindeláře vyhnali z branky už v deváté minutě za stavu 3:1 a reprezentační brankář Jakub Štěpánek pak musel strávit ještě sedm tref ve vítkovické síti.

Článek

Skóre otevřel ve třetí minutě Klejna, hosté lacino vyrovnali, když Stehlík od modré čáry překvapil Haška. V deváté minutě domácí zmrazili naděje Vítkovic a během 48 vteřin dali Zohorna s Radilem další dva góly a Šindelář se odebral na střídačku. Hosté byli v úvodní třetině sice pilnější ve střelbě a Hašek musel jedenáctkrát zasahovat, ale stav se neměnil.

Utkání definitivně rozhodla druhá třetina. V ní už po 48 vteřinách kapituloval poprvé Štěpánek, když ho snadno překonal Špirko. O minutu později fauloval Ujčík a po 67 vteřinách ho vrátil na led Cetkovský, který šikovně tečoval Sýkorovo nahození před branku. Hosté snížili ve 25. minutě zásluhou Sičáka, který prostřelil vše co bylo před Haškem.

Vítkovičtí se na chvíli usadili před pardubickou brankou, ale jejího strážce nepřelstili. Naopak domácí ve druhé polovině této třetiny dalšími třemi brankami naladili diváky ke skandování: 'Deset, deset.' Ve 34. minutě se poprvé v utkání trefil Starý, který za dvě minuty skóroval znovu. Gólovou tečku za výbornou pardubickou druhou třetinou udělal Pineault, který po sólu prostřelil Štěpánka.

Do závěrečné třetiny, která se víceméně dohrávala jen s povinnosti, nastoupil do pardubické branky Růžička a ve 43. minutě ho překonal Treille. Domácí v této fázi jakoby na chvíli přestali hrát a hosté byli před pardubickou brankou v několika nebezpečných šancích, ubránili se pak i v oslabení tří proti pěti. V početní výhodě Vítkovic pak byli paradoxně blíž ke gólu domácí, ale útočník Kolář ve vyložené šanci po úniku s Koukalem mířil nad Štěpánkovu branku.

V závěrečných minutách hra viditelně klesla do průměru, ale nakonec se pardubičtí fanoušci žádané desítky dočkali. Nejprve v 58. minutě korunoval výbornou hru své útočné trojice Rákos a o 21 vteřin později dal desátý gól Eatonu Špirko po spolupráci se Sýkorou. Pardubické mužstvo vysokou výhrou prodloužilo šňůru výher na pět a dočkalo se od svých diváků velkých ovací.

HC Eaton Pardubice - HC Vítkovice Steel 10:3 (3:1, 5:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Klejna (Rákos, Radil), 9. Zohorna (Koukal), 9. Radil (Rákos, Klejna), 21. Špirko (P. Sýkora), 22. Cetkovský (P. Sýkora, Píša), 34. Starý (Pineault), 36. Starý (Koukal, Kolář I), 37. Pineault, 58. Rákos (Klejna, Radil), 59. Špirko (P. Sýkora) - 6. Stehlík (Kvapil), 25. Sičák (Štefanka), 43. Treille (Krenželok). Rozhodčí: Jebavý, Hodek - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 3:5, navíc Treille (Vítkovice) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 8154.
Pardubice: Hašek (41. M. Růžička) - Píša, Kočí, Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, M. Drtina - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Cetkovský, Zohorna - Klejna, Radil, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Vítkovice: Šindelář (9. Štěpánek) - Jurečka, Barinka, Trnka, Sičák, Kuboš, Stehlík - Klimek, Burger, Hubáček - Ujčík, R. Hruška, Kvapil - Treille, Štefanka, Krenželok - Szturc, Vrána, Svačina. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Reklama

Související témata: