Hlavní obsah

Růžička odolal vábení z Ruska, i v příští sezóně povede Slavii

PRAHA

Fanoušci hokejové Slavie si mohou oddechnout. I v příští sezóně totiž sešívané jako hlavní trenér povede Vladimír Růžička. Zájem ruských klubů o Růžičku přitom v letošním ročníku zesílil, nejvážnějším zájemcem byl Petrohrad. „Můžu potvrdit, že jsem se rozhodl pro Slavii. Chci zůstat doma a tím je pro mě Slavia,“ prohlásil v rozhovoru pro Sport.cz Růžička.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Vladimír Růžička povede hokejisty Slavie i v příští sezóně

Článek

Šestačtyřicetiletému kouči po sezóně končí ve Slavii smlouva a sám v minulosti přiznal, že o svém budoucím osudu ještě nemá jasno. „Dva roky jsem to opravdu neřešil, vždycky jsem říkal, že mám ještě kontrakt. Uvidíme, co bude dál,“ říkal na konci listopadu.

Nabídka na ruské angažmá přišla Růžičkovi už loni v létě. „Dlouho jsem ji zvažoval. Dával jsem si k sobě plusy a mínusy,“ prozradil pro Sport.cz. Pokud by se pro Rusko rozhodl, hlavním favoritem byl Petrohrad, který navíc i draftoval jeho syna. Zájem ale měly i jiné kluby. „Petrohradem jsem byl osloven, probírali jsme to. Když jsem byl navíc před Vánocemi s reprezentací na turnaji v Rusku, setkal jsem se i se zástupci Omsku. Kdybych se ale rozhodl pro odchod, jasnou prioritou pro mě byl Petrohrad,“ řekl Růžička.

Preferuje dlouhodobější smlouvu ve Slavii

Možnost odchodu probíral i se svou rodinou. A ta by v případě kývnutí šla na východ Evropy s ním. „V tomhle mám obrovskou výhodu. Ať bych šel za hokejem kamkoliv, manželka by šla vždycky se mnou. Nebyl by v tom problém.“

Definitivní rozhodnutí o svém setrvání udělal Růžička v průběhu minulého týdne. A nezlákala jej ani vidina tučného platu, který by v Rusku pobíral. „Po téhle stránce by to bylo něco úplně jiného než u nás. Je to sice pěkné, ale jsou i jiné a důležitější věci, jako třeba fakt, že nechci odcházet, když se nám nyní nedaří jako v minulých letech,“ říká Růžička, jenž si hodlá v nejbližší době sednout s lidmi ze slávistického vedení ohledně prodloužení smlouvy. „Teprve budeme jednat, ale jednoznačně preferuji dlouhodobější kontrakt, ne pouze na jednu sezónu,“ dodává.

Růžička letos stojí na slávistické lavičce už desátou sezónu. Po ukončení hráčské kariéry se okamžitě stal jejím manažerem a ještě v témže roce se stal i hlavním koučem. Později se z něj ze sportovního manažera stal generální manažer, je i jedním z deseti vlastníků klubu. Pod jeho vedením mužstvo ani jednou nechybělo ve vyřazovací části, v sezónách 2002/03 a 2007/08 slavilo zisk titulu.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec