Hlavní obsah

Karlovy Vary - Plzeň 6:2Karlovy Vary nasázely v derby vedoucí Plzni šest branek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Melenovský 1 : 0
12. Pletka 2 : 0
14. Košťál 3 : 0
26. Melenovský 4 : 0
33. Modrý 4 : 1
37. Dobroň 5 : 1
37. Dvořák 5 : 2
57. Skuhravý 6 : 2

Hokejisté Plzně nevyužili šanci na zvýšení náskoku v čele O2 extraligy, v úterní dohrávce 37. kola prohráli v západočeském derby na ledě Karlových Varů 2:6. Dvěma góly se před vyprodanou KV Arénou blýskl domácí útočník Marek Melenovský. Plzeň tak ukončila sérii jedenácti výher, bodově naprázdno vyšli Indiáni poprvé po patnácti zápasech.

Foto: Petr Eret, ČTK

Karlovarští hokejisté se radují ze třetího gólu do plzeňské sítě.

Článek

Kouč domácích Pavel Hynek, který v minulé sezoně vedl Plzeň, dostal dodatečně dárek v podobě tří bodů k pondělním čtyřicátým narozeninám. Domácí nasměrovaly k úspěchu tři branky v úvodní části, které vstřelili mezi 12. a 14. minutou během 102 vteřin.

Karlovy Vary se po vystoupení na Spenglerově poháru v Davosu vrátily do bojů o extraligové body poprvé od 23. prosince, kdy vyhrály na ledě Sparty 2:1. Při slavnostním ceremoniálu před zápasem ocenilo vedení klubu bývalého obránce Josefa Řezníčka. Rekordman nejvyšší soutěže s 1035 starty ukončil kariéru loni po zisku titulu, jinak je plzeňským odchovancem.

Skuhravý trefil bombou tyč

Hned v úvodní minutě trefil Skuhravý bombou tyč, o čemž se sudí přesvědčili u videorozhodčího. Na druhé straně byl faulován po šanci Hvila a při Dobroňově vyloučení dopadl Vlasák se svou střelou po Strakově akci podobně jako v úvodu karlovarský kapitán. Následující hluchou pasáž ukončil ve 12. minutě při Benákově trestu šťastnou úvodní brankou Melenovský.

Gól spustil karlovarskou smršť. Za 16 vteřin zvýšil Pletka, který projel až před Pöpperleho, a přestože byl předtím faulován, zakončil přesně. Ve 14. minutě se dostal kotouč před branku k osamocenému Košťálovi a plzeňský kouč Jelínek si za stavu 0:3 vzal oddechový čas. Energie ale byla nadále při chuti. Kristek po rychlém průniku po pravé straně těsně minul a dokonce v oslabení ujel Pech, na plzeňského gólmana však nevyzrál.

Modrého pokus překvapil Mensatora

I druhá část patřila domácím. Zjuzin a Pletka své šance nevyužili, ale v 25. minutě zakončil další rychlou akci svou druhou trefou v utkání Melenovský. Plzeň nedostala do hry ani čtyřminutová přesilovka při Pletkově trestu, naopak po Pechově přihrávce mohl v oslabení zvýšit Košťál, jenže minul.

Plzeň se dočkala snížení ve 33. minutě, kdy Modrého pokus překvapil Mensatora. Hosté ožili, Benák ale vzápětí v dobré pozici nezpracoval puk a další střelecké pokusy kryl karlovarský gólman. V 37. minutě ujel v oslabení Dvořák, po Loginovově faulu zatlačil Mensatora i s pukem za brankovou čáru a po dlouhém čekání byl podle videa potvrzen gól na 2:4. Hned za 44 vteřin ale uklidnil domácí trefou od modré čáry Dobroň.

Následovala další aktivita Energie, šance měli ještě v druhém dějství Košťál, Kumstát a Němec. Stejně se odvíjela i závěrečná třetina, kdy neuspěli Hluchý s Pechem, Zucker a v 50. minutě sebral hattrick Melenovskému při karlovarské přesilovce čtyř proti třem skvělým zákrokem betonem Pöpperle. Vzápětí ještě trefil Kristek tyč. Fanoušci ve vyprodané hale jásali ještě v 57. minutě, když uzavřel účet zápasu v přesilovce Skuhravý.

HC Energie Karlovy Vary - HC Plzeň 1929 6:2 (3:0, 2:2, 1:0)ON-LINE
Branky a nahrávky: 12. Melenovský (Hluchý), 12. Pletka (Kristek, Tribuncovs), 14. Košťál (Skuhravý, Kumstát), 25. Melenovský (Pletka, Dobroň), 37. Dobroň (Čutta), 57. Skuhravý (Loginov, Kumstát) - 33. Modrý (Dvořák, M. Heřman), 37. Dvořák (Benák). Rozhodčí: Kubeš, Pešina - Bláha, Charvát. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5460 (vyprodáno).
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Loginov, Dobroň, Čutta, Tribuncovs, Mucha, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Pech, Hluchý - Zjuzin, Kristek, Pletka - Zucker, Dej, Kuběna. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.
Plzeň: Pöpperle - Jiří Hanzlík, O'Brien, Benda, Modrý, Benák, Dresler, Dobrovolný - Bomersback, Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Adamský - Scofield, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Lev, Vostřák. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz , s.r.o.

Reklama

Související témata: