Hlavní obsah

Melenovský: Máme lidem co vracet, s Plzní se to počítá dvojnásob

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů se v této sezóně na domácím ledě trápí, ale derby s Plzní opět v KV Areně zvládli skvěle. Na začátku extraligy deklasovali svého západočeského soka 7:0, dnes se proti lídrovi tabulky také prosadili jednoznačně a vyhráli 6:2. Energie se tak posunula z posledního místa tabulky zápasů na vlastním ledě. Pomohly jí k tomu tři trefy v rozmezí 102 vteřin těsně po polovině úvodního dějství.

Článek

"Máme lidem co vracet a zřejmě se to proti Plzni počítá dvojnásob," pochvaloval si autor dvou branek Marek Melenovský vydařené domácí vystoupení. "Dali jsme rychle góly a to ovlivnilo celou hru, jak soupeře, tak naši. Nečekali jsme, že jim dáme tak rychle tři branky, je to skvělý výsledek. Potřebujeme sbírat body a je jen dobře, že se nám to dneska povedlo a dvakrát dobře, že doma."

Cestu za vítězstvím nastartoval ve 12. minutě, kdy šťastně propasíroval pohotovým zakončením puk za záda gólmana Tomáše Pöpperleho. "Takové štěstí už jsme potřeboval a jsem rád, že jsem tam to volné místo trefil," uvedl dvaatřicetiletý útočník. V 25. minutě přidal druhý gól a deset minut před koncem byl blízko třetí trefy, ale Pöpperle stihl zasáhnout betonem. "Chtěl jsem dát hattrick, ale bohužel to nevyšlo. Počkám si na něj jindy," usmál se Melenovský.

Na dvanáctém místě se karlovarský mistr přiblížil na dva body desítce pro play off. "Musíme jít zápas od zápasu, na každý se soustředit. Každý bod je pro nás cenný. Víme, o co hrajeme a popereme se to," doplnil. Naplno bodovala Energie podruhé za sebou, ale tyto úspěšné zápasy dělí téměř dva týdny. Po výhře na Spartě 23. prosince startovala na Spenglerově poháru v Davosu.

Loni si prestižní turnaj Karlovarští pochvalovali jako zlom po předchozím nevydařeném období, který je nastartoval až k historickému titulu. Letos by to rádi napodobili. "Myslím si, že nám Davos pomůže. Hrály se tam čtyři těžké zápasy ve vysoké nadmořské výšce. Tomu se nic nevyrovná, jen nám to fyzicky pomůže," pochvaloval si vystoupení v městě pod Alpami 1560 metrů nad mořem.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec