Hlavní obsah

Balej si kvůli zádům za Třinec letos možná už nezahraje

Hokejisté Třince se možná budou muset obejít ve zbytku extraligy bez slovenského útočníka Jozefa Baleje. Sedmadvacetiletý bývalý reprezentant dlouhodobě trpí bolestmi v zádech a hrozí mu, že si v této sezóně už nezahraje.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Balej je na marodce už šestý týden a jeho návrat na led je v nedohlednu. Naposledy za Oceláře nastoupil 24. listopadu ve vítězném utkání na Slavii, ale pak se mu vrátily potíže, které léčil už dříve.

"Vypadá to, že ty problémy jsou chronického rázu. Chodí po různých vyšetřeních, rehabilituje a je otázka, jestli ještě vůbec v sezoně zasáhne do hry," řekl ve středu ČTK mluvčí Ocelářů Ivo Pullmann.

Povahu zranění klub odmítl komentovat, podle neoficiálních zpráv Baleje sužuje vyhřezlá ploténka. Podobné problémy potkaly i bývalého reprezentačního zadáka Jiřího Šlégra.

Rtuťovitý slovenský útočník si po loňském příchodu ze Švýcarska vydobyl dvaceti vstřelenými góly pevnou pozici mezi elitními forvardy Ocelářů. I letos přes vleklé zdravotní potíže stihl ve třinácti utkáních čtyři góly a pět asistencí. Svou bilanci však v nejbližší době spíše nerozšíří.

"Nadějně to zatím nevypadá. Hrát nemůže a my se připravujeme na to, že to letos už nemusí vyjít. U hráče takových kvalit je to o to nepříjemnější, ale věříme, že se ještě dá dohromady a pomůže nám," dodal Pullmann.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice