Hlavní obsah

Okřídlený šíp se vrací do plzeňského hokeje

Po patnácti letech vyjedou na led plzeňští hokejisté opět s okřídleným šípem na prsou. Vedení aktuálně prvního klubu extraligy podepsalo ve čtvrtek smlouvu s novým generálním partnerem, a.s. Škoda Holding.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Plzeňští hokejisté vyjedou po 15 letech na led znovu s okřídleným šípem na prsou.

Článek

Strojírenský gigant bude podporovat vrcholový hokej v západočeské metropoli v pěti sezónách, a to částkou pohybující se řádově v desítkách miliónů korun. Klub, který byl ještě před sezónou na pokraji krachu, tak získal významného sponzora.

„Už když jsem tady hrál jako žáček byl plzeňský hokej spjatý se Škodovkou.Jsem rád, že u toho mohu být znovu,“ řekl kapitán týmu a generální manažer klubu Martin Straka. Podle něho se název klubu HC Plzeň 1929 měnit nebude, stejně tak zůstane i dál znakem klubu indián. Ten už ale nebude dominantou dresu, přibude k němu okřídlený šíp a název Škoda.

Generální ředitel Škoda Holding Tomáš Krsek řekl, že důležitou roli v rozhodování o podpoře hokejového týmu hrála jeho současná forma. Se změnou názvu včetně znaku indiána nepočítá klub podle jeho ředitele Emila Kristka ani v budoucnu. „Naše vize je udržet indiána .Lidé už si na něho zvykli. To by musela přijít tak lukrativní nabídka, která by s námi zamávala,“dodal Kristek. Podle něho se novou finanční injekcí podaří klub stabilizovat. „Můžeme tak řešit staré resty,“ dodal Kristek.

Reklama

Související témata: