Hlavní obsah

Slavia - Zlín 4:3Slavia po šesti zápasech vyhrála, Červenka se proti Zlínu blýskl třemi body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Svoboda 1 : 0
18. Vlach 1 : 1
22. Vondrka 2 : 1
31. Linhart 2 : 2
45. Kůrka 3 : 2
47. Záhorovský 3 : 3
62. Havel 4 : 3

Jan ŠkvorSport.cz

Šestizápasovou sérii bez výhry protrhli v předehrávce 38. kola O2 extraligy hokejisté Slavie, kteří na svém ledě porazili Zlín 4:3 po prodloužení. Do sestavy sešívaných se po pauze způsobené zraněním zad vrátil nejproduktivnější hráč soutěže Roman Červenka a blýskl se třemi body. Slavia se tak bodově dotáhla na sedmou Spartu, Zlín zůstává čtvrtý.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zlínský Tomáš Linhart se snaží překonat slávistického brankáře Roberta Slipčenka.

Článek

Zlín do zápasu nasadil svou brankářskou jedničku Sedláčka, který ráno přiletěl z juniorského šampionátu v Kanadě. Slavia už zase mohla využít služeb Romana Červenky, jenž doléčil poraněná záda. A právě lídr produktivity byl blízko úvodní brance, jeho dorážka Kůrkovy střely těsně minula tyč. Domácí byli aktivnější, naráželi ale na Sedláčka. Ten vychytal i v nadějných pozicích zakončující Kůrku s Červenkou.

Na konci šestnácté minuty už ale Zlín kapituloval. Holec našel přihrávkou přes brankoviště Tomáše Svobodu a Sedláček byl bezmocný. Hned vzápětí se v takřka totožné situaci ocitl Červenka, druhý gól ale nepřidal. A tak se na druhé straně v první nebezpečnější situaci prosadili Berani. Romanu Vlachovi sice klička nevyšla dle představ, kotouč si ale pod padajícím Slipčenkem přesto našel cestu do branky.

Sedláčka hned třikrát zachránila tyčka

Vstup do druhé třetiny vyšel sešívaným parádně, přesnou přesilovkou kombinaci zakončil na brankovišti operující Vondrka. Následně mohl přidat pojistku Doležal, Sedláčka ale zachránila tyč. Zlín se poté přeci jen vymanil z tlaku a čím dál tím častěji o sobě dával vědět. Pokusy Noska s Míkou sice ještě gólem neskončily, po precizně provedené přesilovkové akci už ale Linhart srovnal.

A záhy mohli jít hosté dokonce do vedení - Linhartovu ránu ale zastavila tyč, do následné dorážky obětavě skočil Vašíček a puk zastavil před čarou. Chytrá střela Balaštíka do protipohybu pak jen těsně minula pravou tyčku. V závěru třetiny přebrala iniciativu znovu Slavia, Kůrka zblízka trefil jen Sedláčka, zakončení Beránka s Havlem pak skončila na horní tyčce.

V prodloužení rozhodl Havel

V páté minutě závěrečné třetiny putoval za katr Linhart a opět o sobě dala vědět slávistická elitní formace. Po ose Červenka - Vondrka dostal domácí potřetí do vedení Kůrka. Jenže z něho se radovali jen sedmdesát šest vteřin, poté Čechovu přihrávku zpoza branky poslal za dezorientovaného Slipčenka Záhorovský. Stejně jako v druhé části Zlín po vyrovnání ožil, strhnout vedení poprvé na svou stranu mohli Kubiš s Vlachem, Slipčenko ale domácí podržel.

<span>Čtyři minuty před třetí sirénou nahazoval puk ze středního pásma Köhler a Slipčenko měl co dělat, aby kotouč po náhodné teči neskončil v síti. Rozhodnout tak muselo až prodloužení, ve kterém po dvaašedesáti vteřinách rozhodl o bodu navíc pro Slavii Havel.</span>

<tbody><tr><td>Předehrávka 38. kola hokejové extraligy: </td></tr><tr class="invert"><td>HC Slavia Praha - PSG Zlín  4:3 po prodloužení (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 16. T. Svoboda (Holec), 22. Vondrka (Červenka, Kadlec), 45. Kůrka (Vondrka, Červenka), 62. Havel (Červenka) - 18. Roman Vlach (Sivák, Galvas), 31. Linhart (Leška, Balaštík), 47. Záhorovský (F. Čech). Rozhodčí: Minář, Hribik - Bryška, Chytil. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. Diváci: 3457.</td></tr><tr><td><strong>Slavia Praha:</strong> Slipčenko - Sloboda, Vašíček, Kadlec, Špelda, J. Drtina, Kolařík, Žižka - Kůrka, Červenka, Vondrka - Havel, Beránek, Tomica - T. Svoboda, Sklenář, Doležal - Holec. Trenéři: V. Růžička a Čelanský. </td></tr><tr><td><strong>Zlín:</strong> Sedláček - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Švrček, Galvas, Míka, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Ondráček, F. Čech, Záhorovský. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: