Hlavní obsah

Plzeň rozstřílela Litvínov, Sparta dala Budějovicím sedmičku

Vedoucí Plzeň odčinila poslední zaváhání a v pátečním 38. kole hokejové O2 extraligy si doma s chutí zastřílela proti Litvínovu, který vyprovodila 8:4. Odčinit potupnou desetigólovou porážku se nepodařilo Vítkovicím, které na svém ledě podlehly Karlovým Varům 1:2. Pardubice si nenechaly odskočit Plzeň a vyhrály nad Boleslaví 4:3, Sparta zvítězila v Budějovicích 7:3. Brno vyválčilo výhru 3:2 nad Libercem, Kladno padlo s Třincem 0:7.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hokejisté Plzně oslavují vstřelený gól v utkání s Litvínovem.

Článek

Hokejisté Plzně se přiblížili třem bodům díky povedené první třetině, v níž dokázali otočit nepříznivý stav 0:1 zásluhou branek kapitána Straky, Adamského a Benáka. Severočeši sice snížili po změně stran gólem Trávníčka, ale pojistku před posledním dějstvím zajistil Vlasák. Ve třetí části se strhla gólová přestřelka a konečný výsledek 8:4 byl balzámem na duši hokejového fanouška. Litvínov tak prohrál podruhé za sebou, Západočeši naopak nechali zapomenout na poslední vysokou porážku z Karlových Varů.

Deset branek viděli diváci v Českých Budějovicích, ale k nevoli domácích příznivců se radovala z vítězství 7:3 Sparta. Příspěly k tomu zejména čtyři body za hattrick a jednu nahrávku hostující forvarda Michala Broše a dvě branky Tomáše Netíka.

Karlovy Vary udržely ve Vítkovicích těsné vedení 2:1 a připsaly si druhou výhru za sebou. Na úvodní trefu Pechy odpověděly Vítkovice ve druhé třetině gólem Sičáka, ale vítěznou branku vsítil ve 34. minutě Jakub Čutta. Svěřenci trenéra Hadamczika tak neodčinili poslední potupnou porážku 3:10 z Pardubic.

Vítkovicím odskočily i Pardubice

Spolu s Plzní odskočily Vítkovicím také Pardubice, které před svými fanoušky přehrály Mladou Boleslav 4:3. Východočeši vstupovali do třetí třetiny s dvoubrankovým náskokem, ale drama zajistil dvacet sekund před koncem závěrečné sirény Tomáš Sýkora, hostům se však již srovnat nepodařilo. Pardubice tak zaznamenaly šestou výhru za sebou.

Třinec si odvezl všechny body z Kladna, kde hladce zvítězil 7:0. Stejně jako v Plzni i na ledě předposledního týmy tabulky rozhodla o dělbě bodů zvláště první dvacetiminutovka, kterou Oceláři zvládli 3:0. Tři kanadské body si připsal Mario Cartelli za dvě branku a jednu asistenci, jednou skóroval a dvakrát nahrál David Květoň. Nový trenér Otakar Vejvoda se tak s Kladnem v prvním zápase výhry nedočkal, Středočeši prohráli podruhé za sebou.

Již pouhé tři body ztrácejí na předposlední místo hokejisté posledního Brna, kteří vyválčili v domácím prostředí výhru 3:2 nad Libercem. Kometa sice prohrávala díky Bártovi, avšak na začátku třetího dějství srovnal Brabenec. V rozmezí od 52. do 55. minuty se v zaplněné hale Rondo děly věci. Nejprve poslal domácí do vedení Erat, v zápětí srovnal Kašpařík, ale tři body nakonec zůstaly na kontě nováčka extraligy díky Jaroslavu Svobodovi.

Hokejová O2 extraliga - 38. kolo
Č. Budějovice - Sparta 3:7on-line
Branky: 6. Hudec, 15. Mikeska, 23. Gřegořek - 9., 12. a 57. Broš, 34. a 43. Netík, 29. Ručinský, 58. Kafka.
Vítkovice - K. Vary 1:2on-line
Branky: 32. Sišák - 10. Pech, 34. Čutta.
Plzeň - Litvínov 8:4on-line
Branky: 7. Straka, 12. Adamský, 13. Benák, 36. Vlasák, 43. Bomersback, 47. Hvila, 47. Stránský, 52. Lev - 5. Jánský, 24. Trávníček, 56. Lukeš, 58. J. Černý.
Brno - Liberec 3:2on-line
Branky: 43. Brabenec, 52. Erat, 55. J. Svoboda - 37. Bárta, 54. Kašpařík.
Pardubice - Ml. Boleslav 4:3on-line
Branky: 5. Cetkovský, 16. Starý, 34. Kolář I, 37. Somík - 25. Handlovský, 27. Fabuš, 60. T. Sýkora.
Kladno - Třinec  0:7on-line
Branky: 6. Květoň, 9. a 19. Cartelli, 29. Martynek, 34. Malec, 37. Růžička, 51. T. Pospíšil.
Slavia - Zlín 4:3 PP - předehráno 7.1.
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz , s.r.o.

Reklama

Související témata: