Hlavní obsah

Vejvoda začal v Kladně sedmigólovým přídělem od Třince

PRAHA

Hodně trpký návrat na střídačku kladenských hokejistů zažil v pátek Otakar Vejvoda starší. Při záskoku za nemocného Zdeňka Müllera si prožil v Kladně debakl od Třince, který vyhrál vysoko 7:0. Dvěma góly a jednou asistencí se blýskl hostující obránce Mario Cartelli, branku a tři přihrávky si připsal útočník David Květoň.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér Otakar Vejvoda na kladenské střídačce

Článek
Fotogalerie

Staronový kouč Kladna Otakar Vejvoda musel na střídačce sledovat, jak se mu pod rukama rozpadá defenzíva. Už během prvních devíti minut zápasu jeho svěřenci dvakrát inkasovali. V šesté minutě překonal Kopřivu Květoň, o tři minuty později jej napodobil Cartelli.

Třinecký bek udělal z kladenských obránců solné sloupy i v závěru první třetiny. Sebral puk na modré čáře, projel si až před branku a zavěsil podruhé. "Při té první šanci jsem mířil jinak, ani nevím, jak to tam nakonec propadlo," popisoval Cartelli svou první trefu.

Od druhé třetiny nastoupil do kladenské branky Cikánek a jeho spoluhráči zvýšili obrátky v útoku, Kalla trefil tyčku. Jenže v 29. minutě posunul Bonk bleskově puk na Martynka, který zcela osamocen měl před brankou dostatek času na to, aby bekhendem zvýšil už na 0:4.

Za dalších pět minut už to bylo o pět branek, když se v přesilovce prosadil také obránce Malec. A v 37. minutě jen potvrdil doslova trapné vystoupení celé kladenské obrany svým dvacátým gólem v sezóně Martin Růžička, kterému domácí svou nedůsledností dovolili opětovně získat puk a znemožnit brankáře.

Zatímco Kladenští se křečovitě snažili vstřelit alespoň čestnou branku, hosté se nadále bavili. Pospíšil přidal v 51. minutě sedmý gól, vzápětí Peterek zblízka přestřelil. Za jiných okolností by  se asi rozčiloval, ale tentokrát se jen pousmál. Ostatně k smíchu byl tentokrát celý kladenský tým.

Geus Okna Kladno - Oceláři Třinec 0:7 (0:3, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Květoň (Peterek), 9. Cartelli (Květoň), 19. Cartelli (Květoň, M. Růžička), 29. Martynek (Bonk, Polák), 34. Malec (Peterek, Květoň), 37. Růžička (Polanský), 51. Pospíšil (Cartelli).
Kladno: Kopřiva (od 21. Cikánek) - V. Kameš, F. Kaberle, Toman, J. Dlouhý, Trončinský, Šmach - Bělohlav, Patera, Frolík - Bílek, Kalla, Valský - Eberle, Stieler, Kuchler - Čurilla, Šinágl, Melka. Trenéři: Vejvoda a P. Kasík.
Třinec: Hamerlík - Zíb, Hrabal, Cartelli, Malec, Seman, Platil, Výtisk, Andersons - Kohn, Polanský, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Pospíšil - Polák, Bonk, Martynek - Kanko, Tomas, Hampl. Trenéři: Marek a Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články