Hlavní obsah

Vítkovice - Karlovy Vary 1:2Karlovy Vary ustály tlak Vítkovic a potřetí za sebou zvítězily

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Pech 0 : 1
32. Sičák 1 : 1
34. Čutta 1 : 2

OSTRAVA

Vítězná šňůra hokejistů Karlových Varů pokračuje. Obhájce mistrovského titulu uspěl ve 38. extraligovém kole na ledě Vítkovic 2:1 a urval třetí výhru za sebou, o níž se svým gólem v 34. minutě postaral zadák Jakub Čutta. Všechny tři branky v pátek padly v přesilových hrách, domácí tak po debaklu 3:10 v Pardubicích znovu vyšli naprázdno.

Článek

Z hostů v úvodu vyzařovala větší vitalita. Svižný projev proložili také přesnější kombinací v útočném pásmu a jedna z pohledných akcí jim v desáté minutě vynesla i vedení, když Pech umístěnou střelou švihem ztrestal Burgerovo vyloučení.

Vypadalo to, jako kdyby Vítkovice ještě neodplavily depresi z desetigólového nedělního výprasku v Pardubicích. Puky jim odskakovaly, ofenzíva narážela na kompaktní obrannou vozbu Západočechů. Na střely sice domácí se soupeřem v první části remizovali, ale žádná z 11 ran nenahnala Mensatorovi hrůzu.

Po pauze se Vítkovičtí sebrali. Výrazně aktivnějším přístupem a agresivitou pozvedli prapor, ale vytrvalý desetiminutový tlak marnili bídnou koncovkou. Na Mensatora si nepřišel osamocený Szturc, Klimek svou ránu z levého kruhu nenapasoval mezi tyče a do opuštěné branky puk nestihl zasunout ani Burger. Mensator kapituloval až po 32 minutách: dvě sekundy před návratem vyloučeného Pletky ho tvrdou ranou v přesilovce prostřelil Sičák.

Rozlet Ostravanů však zarazila rychlá reakce soupeře. Po 102 sekundách jim znovu v početní výhodě vrátil náskok Čutta, jehož nahození od modré čáry Štěpánek přes clonu protihráče Hluchého těsně před brankou ztratil z dohledu.

Domácí dohráli druhou část v útlumu, ale v závěru ještě soupeři připravili řadu krušných momentů. Jejich tlak nabíral na síle. Burger v přesilovce orazítkoval tyčku, při stoprocentní možnosti Klimka se v 54. minutě vyznamenal Mensator a domácí puk nedostali za čáru ani při velkém závaru, kdy puk poskakoval v brankovišti.

To nejhorší pro hosty mělo teprve přijít. Při závěrečném tlaku Vítkovic v oslabení špatně vystřídali, i 28 sekund ve třech proti pěti však přečkali a i druhý zápas sezony v Ostravě nakonec těsně vyhráli.

HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 32. Sičák (Burger, Kvapil) - 10. Pech (Zjuzin, Dobroň), 34. Čutta (Dobroň, Pech). Rozhodčí: Hradil, Husička - Čech, Poruba. Vyloučení: 4:6, navíc Čutta (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 3138.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Barinka, Kuboš, Stehlík, Sičák, Trnka - Klimek, Burger, Hubáček - Treille, Štefanka, Krenželok - Ujčík, R. Hruška, Kvapil - Szturc, Vrána, Svačina. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Loginov, Dobroň, Čutta, Tribuncovs, Mucha, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Pech, Hluchý - Zjuzin, Kristek, Pletka - Zucker, Dej, Kuběna - od 41. navíc Zaťovič. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín