Hlavní obsah

Plzeň - Litvínov 8:4Vedoucí Plzeň doma rozstřílela Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Jánský 0 : 1
7. Straka 1 : 1
12. Adamský 2 : 1
13. Benák 3 : 1
24. Trávníček 3 : 2
36. Vlasák 4 : 2
43. Bomersback 5 : 2
47. Hvila 6 : 2
47. Stránský 7 : 2
52. Lev 8 : 2
56. Lukeš 8 : 3
58. Černý 8 : 4

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili ve 38. extraligovém kole Litvínov 8:4 a uhájili průběžné první místo v tabulce. Indiáni sice brzy prohrávali, ale od 12. minuty stále vedli a postupně dali výsledku podobu debaklu. Severočechy na domácím ledě zdolali po více než dvou letech. V domácím dresu se v pátek shodně třemi asistencemi blýskli Vlasák s Vampolou, Vlasák navíc jednou skóroval.

Článek

Vstup do zápasu vyšel lépe Litvínovu. V přesilové hře dostal od mantinelu odraženou střelu Lukeše pohotově za čáru Jánský. Regulérnost gólu ještě posvětil videorozhodčí. Z vedení se však hosté radovali pouze necelé dvě minuty, poté se kvůli nedisciplinovanosti dostali do dvojnásobného oslabení, v němž po ideální přihrávce Vlasáka skóroval Straka. Plzeňský kapitán vzápětí v pokračující přesilovce našel před brankou osamoceného Vostřáka, proti jehož rychlému zápěstí výborně zasáhl vyrážečkou gólman Franěk.

Poté hosté chybovali na modré čáře ve vlastní přesilové hře a Franěk musel zlikvidovat samostatný únik Adamského. Domácí si lepším bruslením vytvořili tlak a po zaváhání litvínovské defenzivy načasoval Vampola při přečíslení dvou na jednoho přihrávku přesně a Adamský dostal Plzeň do vedení. Za chvíli se řítil sám na branku Scofield a zakončení mu pokazil až nedovolený zákrok. Následnou přesilovku přetavili domácí ve třetí gól, když po závaru před bezmocně ležícím Fraňkem Vostřák přiťukl kotouč volnému Benákovi a ten svojí první trefou v sezoně zvýšil na 3:1.

V závěru rušné první třetiny ještě Vostřák v další početní výhodě tečoval nabídku od Vlasáka pouze do tyče. Při hře pět na pět po rychlém brejku zakombinovali Černý z Vopatem, jehož svižný pokus zastavil u levé tyče na poslední chvíli pozorný strážce branky domácích Pöpperle. Půl minuty před první sirénou podrazil unikajícího Straku Reichel. Z nařízeného trestného střílení ovšem Vlasák nepřekonal Fraňka.

Litvínovský kapitán Reichel v úvodu prostřední třetiny najížděl ze strany na Pöpperleho, který si s jeho střelou mezi nohy poradil. V době velkého plzeňského náporu zaútočil Trávníček, jenž svůj průnik zakončil úspěšně bekhendem. Těsný stav opět domácí vyburcoval k ofenzivnějšímu pojetí, kterým hráče Litvínova nutili k faulům. Kovářově přesilovkové dorážce však cestu do sítě překazil obranným zákrokem Punčochář. Na druhé straně zahrozil přesilovkovým pokusem z úhlu Kubinčák.

Klid na domácí hokejky přinesl až Vlasák, jehož přesilovkové nahození od modré čáry skončilo díky zakrytému Fraňkovu výhledu za brankovou čarou. Po zahájení závěrečné části zastavil litvínovský brankář svižnou střelu Vlasáka, ale za chvíli po dobré práci Vampoly za brankou skóroval zblízka osamocený Bomersback.

Hosté si vůbec nestíhali v obranném pásmu rozebírat domácí hráče, což po efektní zadovce Scofielda potrestal Hvila. O 24 vteřin později navíc dalším nepříliš prudkým pokusem přidal sedmý gól Stránský, na což Franěk reagoval odchodem na střídačku. Zmar Severočechů dokonal během svého prvního střídání v utkání Lev, který premiérovou brankou v extralize překonal náhradníka Hübla. Definitivní podobu dali výsledku po bleskových akcích do nekoncentrované domácí obrany zblízka Lukeš a Černý.

HC Plzeň 1929 - HC Benzina Litvínov 8:4 (3:1, 1:1, 4:2)
Branky a nahrávky: 7. Straka (Vlasák, Benda), 12. Adamský (Vampola, Modrý), 13. Benák (Vostřák, Vlasák), 36. Vlasák (Jiří Hanzlík, Jan Kovář), 43. Bomersback (Vampola), 47. Hvila (Scofield, Modrý), 47. Stránský (Vlasák), 52. Lev (Bomersback, Vampola) - 5. Jánský (Lukeš), 24. Trávníček (J. Černý, Kubát), 56. Lukeš (K. Pilař, Reichel), 58. J. Černý (Trávníček). Rozhodčí: Fraňo, Turčan - Kreuzer, Jindra. Vyloučení: 6:9, navíc Straka (Plzeň) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 7515.
Plzeň: Pöpperle - Benák, Jiří Hanzlík, Benda, Modrý, Dresler, O'Brien, Jeřábek - Stránský, Straka, Vlasák - Bomersback, Vampola, Adamský - Vostřák, M. Heřman, Dvořák - Hvila, Jan Kovář, Scofield - od 51. navíc Lev. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Litvínov: Franěk (47. J. Hübl) - K. Pilař, Kroupa, Švarný, Skuhrovec, Punčochář, Gureň, Stříteský, od 21. navíc Kubát - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Vopat, Trávníček - Gerhát, Majdan, Bojer. Trenéři: Kučera a Šlégr.

Reklama

Související témata: