Hlavní obsah

Brno - Liberec 3:2Kometa otočila zápas s Libercem a na Kladno ztrácí jen tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Bárta 0 : 1
43. Brabenec 1 : 1
52. Erat 2 : 1
54. Kašpařík 2 : 2
55. Svoboda 3 : 2

BRNO

Díky třem gólům v závěrečné třetině zvítězili hokejisté Komety Brno nad Libercem 3:2. Poslední tým extraligy vyhrál sedmý z posledních osmi zápasů pod vedením nového trenéra Vladimíra Jeřábka a snížil ztrátu na třinácté Kladno už na tři body. Naopak Liberci se turné tří zápasů na ledě soupeřů nepodařilo po vítězství v Praze nad Slavií zakončit dalším bodovým ziskem.

Článek

Kometu nastartovala k drtivému tlaku v úvodní třetině 95 sekund dlouhá přesilovka pět na tři. Sice v ní neskórovala, ale Liberec odolával drtivému tlaku jen zásluhou výborně chytajícího Pince. Brňanům pomohl i desetiminutový osobní trest druhého nejproduktivnějšího hráče libereckého týmu Podkonického. Tým hostů sužovaný rozsáhlou marodkou se statečně bránil, ale v první třetině se do vážnějšího protiútoku nedostal. O jednoznačném průběhu této pasáže zápasu svědčí i zásahy brankářů: domácí Hovi kryl dvě střely a Pinc jedenáct.

Zcela jiný průběh měla druhá třetina. V ní Bílí Tygři ožili, přidali na důrazu v osobních soubojích, zpřesnili a zrychlili své kombinační akce. Kometa se často bránila pouze za cenu faulů, při přesilovkách nevěděli brněnští hráči často kam dřív skočit a nedokázali ani vyhodit kotouč z obranného pásma. Tentokrát se pro změnu vyznamenával Hovi, který měl ale i notnou dávku štěstí. Hostující útočníci často ve vyložených šancích při tečovaných přihrávkách jen těsně minuli branku.

Střelecký půst ukončil ve 37. minutě útočník Bárta, jenž projel napříč brněnským obranným pásmem a bekhendovou střelou zaskočil Hoviho.

Trenér Jeřábek stáhl v poslední třetině sestavu pouze na tři útočné řady a vyrovnat skóre se podařilo za pouhých 126 sekund. Při sólovém nájezdu faulovali liberečtí obránci Humla, jenž nedotáhl po zahákování svůj pokus o blafák. Z trestného střílení Brabenec střelou pod horní tyčku nedal Pincovi nejmenší šanci.

Oba týmy pak vsadily na otevřený útočný hokej. Kometa získala po Eratově střele z bezprostřední blízkostí v 52. minutě jednobrankový náskok, ale radovala se pouhých třicet sekund. Vyrovnání nabídla Liberci chyba brankáře Hoviho, který při přesilovce Komety chtěl zastavit u zadního hrazení Víškovu přihrávku. Kotouč ale minul a pro volného Kašpaříka nebyl problém skórovat do opuštěné branky. Brňany ale situace nezlomila a svůj tlak zúročili třetí brankou z hole Jaroslava Svobody. Liberec ještě dvě minuty před koncem zkusil power play, Kometa ale těsné vítězství ubránila.

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 3:2 (0:0, 0:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 43. Brabenec z trestného střílení, 52. Erat (Dopita), 55. J. Svoboda (Huml, Brabenec) - 37. Bárta (Špaček), 54. Kašpařík (Víšek). Rozhodčí: Homola, Polák - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:7, navíc Podkonický (Liberec) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Hovi - Vyrůbalík, Bičánek, Mojžíš, Richter, Krstev, Ovčačík, Štach - Ludvík, Dopita, R. Dlouhý - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Erat, Divíšek, Vondráček - Šindel, R. Procházka, Polodna. Trenéři: Jeřábek, Lubina a Trličík.
Liberec: Pinc - Moravec, Čakajík, Rýgl, Jareš, Holub, Kolmann, Malkamäki - Kica, Podkonický, Matějovský - Blatný, Kašpařík, Víšek - Bárta, Urban, Špaček - Ondřej, Vantuch, Jech. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: