Hlavní obsah

Hubáček se loučil s Vítkovicemi, míří do Brna

OSTRAVA

Petr Hubáček s největší pravděpodobností hrál v pátek za Vítkovice proti Karlovým Varům poslední domácí utkání v ČEZ Aréně. Podle informací Práva nastoupí v jejich dresu ještě v neděli ve Zlíně a pak přestoupí do klubu svého srdce Komety Brno. Definitivně se o tom rozhodne na sobotním zřejmě posledním jednání šéfů klubů.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Vítkovický Petr Hubáček na archivním snímku překonává brankáře Komety Brno. Příští týden by měl sám brněnský dres obléknout.

Článek

Po prohře s Karlovými Vary byl Hubáček hodně zklamaný. „Snažil jsem se hrát maximum, co to šlo, ale myšlenek na událostí posledních dnů jsem se nezbavil,“ posteskl si a vzápětí naléhavě oznámil, že to nebyl on, kdo přišel s tématem přestupu do Komety, která je klubem jeho srdce. Hrával za ni jeho otec a on sám je rodilý Brňák. „Počítal jsem s tím až v létě, kdy mi vyprší smlouva. Víc říct nemohu, protože hotovo ještě nic není, i když s šéfem Komety Liborem Zábranským jsem domluvený,“ dodal.

Trenér Alois Hadamczik skoro jistý předčasný odchod reprezentačního útočníka bere jako hořkou realitu. „Musím brát věci takové, jaké jsou, nezbývá mi, než odchod Hubáčka respektovat. Není tajemstvím, že ve Vítkovicích nejsou peníze na rozdávání.“

Mistr potvrdil, že si na přelomu roku oblékl kabát, který mu sluší. Po vítězství na Spartě a doma nad Plzní naplno bodoval i ve Vítkovicích. Zejména ve třetí třetině ale čelil obrovskému tlaku domácího týmu.

„Hodně dobře jsme bránili. Posílily nás první dvě třetiny, proto jsme odolali. V první jsme ovládli střední pásmo a Vítkovice k ničemu nepustili, ve druhé dokázali rychle vstřelit gól, když domácí vyrovnali,“ řekl Lukáš Pech, jenž se přihrávkou podílel na první brance Karlových Varů a druhou sám vstřelil.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec