Hlavní obsah

Karlovy Vary - Brno 2:3Poslední Brno nadále vítězí, uspělo i v Karlových Varech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Kumstát 1 : 0
17. Bičánek 1 : 1
34. Loginov 2 : 1
42. Svoboda 2 : 2
48. Procházka 2 : 3

Hokejisté posledního Brna pokračují v úspěšné sérii, když zvítězili v nedělním 39. kole extraligy na ledě Karlových Varů a radovali se už z osmé výhry z posledních devíti utkání. Kometa dvakrát v utkání dotáhla ztrátu a v 48. minutě rozhodl v přesilové hře Radek Procházka. Energie vyšla naprázdno po třech výhrách za sebou, doma prohrála v sezóně už dvanáctý z 20 zápasů.

Článek

Již v 18. vteřině zahrozilo Brno díky Dopitovi, který se ocitl sám před Mensatorem. Domácí kontrovali akcí Melenovského, jenž z bezprostřední blízkosti trefil Trvajovo rameno. Zápas od počátku nabral svižné tempo a do útočných akcí se aktivně zapojovali i obránci obou soupeřů. Ve 12. minutě si šikovně přiťukl puk o konstrukci branky domácí kapitán Skuhravý, přihrál Kumstátovi a Energie vedla 1:0.

Karlovarští projevovali útočnou aktivitu častými průniky do obranného pásma hostí. V 17. minutě byl však vyloučen Kristek za faul v obranném pásmu Komety a ta trestala hned za osm vteřin. Bombou od modré čáry vyrovnal Bičánek.

Během prvních sedmi minut druhé třetiny se hrálo neustále při nestejném počtu hráčů na ledě. Ani jeden tým ale své přesilové hry nevyužil. Velkou šanci měl karlovarský Zucker, když po jeho bekhendové střele bravurně zakročil brněnský gólman. Při následujícím protiútoku zaváhal za svojí brankou při rozehrávce holí Mensator, ale Divíšek jeho slabší chvilku nevyužil.

Závar v obranném pásmu hostí vytvořili postupně Tribuncovs společně s Pechem a agilním Melenovským. Domácí se radovali z vedení opět ve 34. minutě, kdy při Richtrově vyloučení Martina Richtera skóroval ruský obránce Loginov a připsal si svou první trefu v české extralize. Jedinečnou nožnost na zvýšení náskoku Energie měl na konci této třetiny Hluchý, ale puk po brankové čáře poslal přímo do položené lapačky hostujícího gólmana.

Do závěrečného dějství nastoupila hostující Kometa jako pokropená živou vodou a nebezpečně ohrožovala branku Západočechů. Po střele Dlouhého ještě obrovskou příležitost zlikvidoval Mensator. Zlomovým okamžikem zápasu se ukázalo vyloučení hostujícího Šindela, který byl vykázán na dvě plus dvě minuty za vysokou hůl.

Domácí totiž tutu příležitost nevyužili a naopak inkasovali. Po obrovské chybě Loginova na modré čáře vyrovnal ve 42. minutě Svoboda. Domácí byli od té doby jako opaření a jejich zmar vyvrcholil ve 48. minutě. Při přesilovce Brna ujel po levém křídle Radek Procházka a bez problémů prostřelil Mensatora. Kometa svůj těsný náskok ubránila i při šanci Zuckera a závěrečné minutové power play. Úřadující mistr tak prohrál s nováčkem i třetí vzájemný zápas v sezóně.

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 2:3 (1:1, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 12. Kumstát (Skuhravý), 34. Loginov (Kumstát) - 17. Bičánek (Erat), 42. J. Svoboda, 48. R. Procházka (Divíšek, Krstev). Rozhodčí: Hodek, Jebavý - Bádal, Pavlovič. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 4850.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Loginov, Dobroň, Čutta, Tribuncovs, Mucha, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Pech, Hluchý - Zjuzin, Kristek, Pletka - Zucker, Dej, Zaťovič. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.
Brno: Trvaj - Bičánek, Krstev, Mojžíš, Ovčačík, Richter, Kempný, Protivný - Ludvík, Dopita, R. Dlouhý - Erat, Divíšek, Vondráček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Šindel, R. Procházka, Polodna. Trenéři: Jeřábek, Lubina a Trličík.

Reklama

Související témata: