Hlavní obsah

Zlín - Vítkovice 3:2Vítkovice letos i potřetí prohrály. Tentokrát ve Zlíně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Hamrlík 1 : 0
9. Jurečka 1 : 1
13. Vrána 1 : 2
38. Linhart 2 : 2
42. Rachůnek 3 : 2

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili v utkání 39. kola na domácím ledě Vítkovice 3:2 a v dramatickém zápase rozhodli o výhře dvěma využitými přesilovými hrami. Vítězný gól vstřelil na začátku třetí třetiny Ivan Rachůnek. Vítkovice v novém kalendářním roce i potřetí prohrály.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Strkanice ze zápasu Zlína s Vítkovicemi.

Článek

Jubilejní 80. moravské derby mezi oběma rivaly v samostatné české extralize přineslo od úvodních minut svižný hokej. Na konci čtvrté minuty zahrozil Balaštík, ale mířil vedle. Po zákroku Sičáka na Köhlera odešel vítkovický obránce na trestnou lavici a domácí početní převahu bleskurychle využili. Leškovo komando úřadovalo, neboť za pouhých 14 sekund se trefil od modré čáry obránce Hamrlík.

Hosté oplatili stejnou mincí. Necelou minutu si poseděl na trestné lavici Rachůnek, když střela Jurečky od modré čáry doplachtila za Sedláčkova záda. Vítkovice vyrovnávací branka povzbudila, zlínský gólman dvakrát úspěšně čelil střelám Treilleho. Ve 13. minutě však domácí chybovali v rozehrávce a po zmatcích v obraně dotlačil kotouč do zlínské sítě Vrána.

Berani nevyužili na začátku druhé třetiny početní výhodu. Svěřenci Zdeňka Venery se snažili srovnat krok, nicméně k vážnější šanci se nedostali. Domácí si vytvořili poté tlak, na Štěpánka mířili Vlach, Ondráček, Lučka a Hamrlík, ale vítkovický brankář odolal.

Hosté mohli své vedení zvýšit ve 33. minutě, když byl vyloučen podruhé v zápase Rachůnek, ale na Sedláčka vystřelil pouze Stehlík. Zlín se dočkal vyrovnání, když podruhé v utkání využil přesilovou hru. Obránce Linhart si najel na přesnou přihrávku Lešky, trefil odkrytou klec a začínalo se prakticky od nuly.

Zlín strhl na začátku třetí části vedení na svou stranu. Důras vystihl nepřesnou přihrávku soupeře, přihrál na hůl Rachůnka, který nedal Štěpánkovi šanci. Domácí byli nadále aktivní, ale Rachůnek a Důras mířili nepřesně. Hosté hrozili převážně v početní převaze, ale Sedláček držel zlínské akcie nad vodou. Vítkovice nesmírně prahly po vyrovnání, hrály v závěru základní hrací doby přesilovku, ale ani hra šest na čtyři jim ke kýženým bodům nevedla.

Obětavě hrající Zlín těsné vedení uhájil a téměř po měsíci vyhrál opět za tři body. Svěřenci Aloise Hadamczika čekají v novém roce stále na vítězství, neboť po prohrách v Pardubicích a doma s Karlovými Vary vyšli naprázdno i ve Zlíně.

PSG Zlín - HC Vítkovice Steel 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Hamrlík (Leška, Balaštík), 38. Linhart (Leška, Balaštík), 42. Rachůnek (Důras) - 9. Jurečka (Burger, Hubáček), 13. Vrána. Rozhodčí: Kubeš, Mikula - Čech, Poruba. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 4451.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Švrček, Galvas, Míka, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Ondráček, F. Čech, Záhorovský. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Barinka, Kuboš, Stehlík, Sičák, Trnka - Klimek, Burger, Hubáček - Treille, Štefanka, Krenželok - Ujčík, R. Hruška, Kvapil - Szturc, Vrána, Svačina. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články