Hlavní obsah

Pardubice - Třinec 4:5Pardubice klopýtly po šesti výhrách, prohrály s Oceláři

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Peterek 0 : 1
19. Somík 1 : 1
23. Zíb 1 : 2
23. Cetkovský 2 : 2
25. Růžička 2 : 3
25. Špirko 3 : 3
43. Květoň 3 : 4
46. P. Sýkora 4 : 4
59. Polák 4 : 5

PARDUBICE

Hokejisté druhých Pardubic po šesti výhrách za sebou neuspěli a prohráli v nedělním utkání 39. kola extraligy doma s Třincem 4:5. Na vedoucí Plzeň tak ztrácí Eaton už čtyři body. Ocelářům zařídil úspěch na východě Čech v 59. minutě Vojtěch Polák a po páteční výhře v Kladně 7:0 se vrací domů tým kouče Pavla Marka s plným bodovým ziskem a na čtvrtém místě tabulky.

Článek

Třinec mohl hned v úvodních minutách inkasovat při dvojnásobné pardubické početní převaze, ale ubránil se a sám v deváté minutě získal díky kapitánovi Peterkovi vedení. Také domácí se ubránili v dvojnásobném oslabení, ale v 16. minutě je zachránil od další pohromy Hašek, který si poradil s šancí Květoně. V 19. minutě rozjel gólovou šanci Klejna, jehož střelu nejprve Hamerlík vyrazil, ale ve zmatku před třineckou brankou se prosadil Somík.

Do druhé třetiny vstoupili úspěšněji hosté. Při vyloučení útočníků Koláře a Pivka se ve 23. minutě od modré čáry dělovkou trefil obránce Zíb. Ještě stále v oslabení se však za 24 vteřin prosadil Cetkovský, který překvapil Hamerlíka a vyrovnal. Za dvě minuty poslal domácí při Tomasově vyloučení do vedení Špirko.

Po polovině utkání putoval na dvě plus dvě minuty na trestnou lavici Klejna a v oslabení se opět vyznamenal Hašek, který skvěle zasáhl při akci Martynka. Ve 35. minutě ale už zkušený gólman nestačil na dorážku Růžičky v dvojnásobné třinecké výhodě.

Ve 44. minutě získal Ocelářům vedení Květoň, ale o dvě minuty později ukončil svůj šestizápasový střelecký půst Sýkora a srovnal na 4:4. Hra se v této fázi přelévala z jedné strany na druhou a oba brankáři museli řešit řadu ošemetných situací. V 55. minutě promarnil jedinečnou šanci domácí útočník Kolář. Vítěznou šňůru domácích ukončil vlastní gól v 59. minutě, když Píša nešťastně tečoval nahození Poláka a kotouč zapadl za Haškova záda. Domácím pak nepomohla k vyrovnání ani 75 vteřin trvající power play.

HC Eaton Pardubice - HC Oceláři Třinec 4:5 (1:1, 2:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 19. Somík (Klejna), 23. Cetkovský (Somík), 25. Špirko (Pineault, Cetkovský), 46. P. Sýkora (Píša) - 9. Peterek (D. Květoň, Pospíšil), 23. Zíb (Hrabal), 35. M. Růžička (Kohn, Zíb), 43. D. Květoň (Bonk, Pospíšil), 59. Polák. Rozhodčí: Hradil, R. Polák - Guth, Rittich. Vyloučení: 8:9, navíc Tomas (Třinec) 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 7621.
Pardubice: Hašek - Píša, Kočí, Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, MacKenzie - P. Sýkora, Špirko, Zohorna - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Cetkovský, Somík - Klejna, Kousal, Pivko. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Třinec: Hamerlík - Zíb, Hrabal, Cartelli, Malec, Seman, Platil, Výtisk, Andersons - Kohn, Polanský, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Pospíšil - V. Polák, Bonk, Martynek - Kanko, Tomas, Hampl. Trenéři: Marek a Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec