Hlavní obsah

Mladá Boleslav se dočkala tříbodové výhry, zdolala trápící se Slavii

Hokejisté pražské Slavie nenavázali na čtvrteční výhru nad Zlínem v prodloužení a podlehli v nedělním utkání 39. kola extraligy na ledě Mladé Boleslavi 1:5. Pro úřadujícího vicemistra to byla již sedmá porážka z posledních osmi zápasů. Bruslařský klub čekal na tříbodovou výhru devět zápasů, během nichž jen třikrát vyhrál v nastavení.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost hokejistů Mladé Boleslavi Zdeňka Bahenského a Tomáše Sýkory (číslo 8) z gólu proti Slavii

Článek
Fotogalerie

V první vážnější šanci se objevil v šesté minutě při přesilovce slávistický Tomica, ale jeho dorážce z dobré pozice chyběla větší razance. Domácí udeřili o tři minuty později jako blesk z čistého nebe. Král vrátil puk na útočnou modrou Kasíkovi, který od modré poslal puk do sítě. V 11. minutě mohl odpovědět Červenka, ale ani jedna z jeho dvou dorážek se neujala.

Hostující gólman Hnilička si nepočínal příliš jistě, což boleslavští hráči vycítili a snažili se o co nejčastější nahazování na branku. Žádný z dalekonosných pokusů se sice neujal, i přesto však šli domácí v 18. minutě do dvougólového vedení. Po dlouhém obléhání útočného pásma se kotouč odrazil k Nouzovi, který úspěšně dorážel z pravé strany. To ovšem boleslavský útočník ještě netušil, že pro něho o dvě minuty později zápas skončí. Po faulu na Vašíčka byl vyloučen do konce utkání.

Slávisté si většinu z pětiminutové přesilovky přenesli do druhé třetiny, ale v největší šanci selhal Beránek, jenž byl před Valentovou brankou nepokrytý, ale nedokázal zpracovat jednoduchou přihrávku. Domácí o sobě dali vědět ve 33. minutě, kdy se Král dostal do úniku a po nepovedeném blafáku dokázal ještě vrátit puk na Pabišku, jenže ten byl šancí překvapený a nezakončil.

V závěru druhého dějství se nadechl k individuální akci exslavistický Sup, ale nedovoleně ho zastavil Vašíček. V přesilovce zahrozil Král, ale paradoxně i na druhé straně Červenka.

Ve třetí třetině byla jednoznačně aktivnějším týmem Slavia a domácí defenziva měla plné ruce práce. Ve 44. minutě v krkolomné pozici dorážel těsně vedle Doležal, vzápětí trefil Havel tyčku a dvě minuty nato zahrozil i Holec. Svěřenci Vladimíra Čermáka spoléhali převážně na brejky a jeden takový předvedli v polovině závěrečného dějství.

Macho uvolnil Fabuše, ale ten se ještě pokoušel o zpětnou nahrávku. Třetí gól přidali domácí až v 52. minutě, kdy se k dorážce v mezikruží dostal Macho a po ledě doklepl puk do sítě. Slavia už poté rezignovala a v 59. minutě přidal čtvrtý gól při přesilovce Bahenský. Poslední minuta pak přinesla neobvyklé dva góly. Nejprve upravil na 5:0 Gajovský a vzápětí zařídil čestný úspěch Slavie Tomica.

BK Mladá Boleslav - HC Slavia Praha 5:1 (2:0, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 9. Kasík (Král), 18. Nouza (Boháč), 52. Macho (Bahenský, Kracík), 59. Bahenský (T. Sýkora), 60. Gajovský (Handlovský) - 60. Tomica (Beránek, Kůrka). Rozhodčí: Pešina, Souček - Lhotský, Bejček. Vyloučení: 6:7, navíc Nouza (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3770.
Mladá Boleslav: Valent - Jindra, Kasík, Frolo, Duben, Lehikoinen, Jiruš, Čížek - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Kracík, Macho - Gajovský, Bahenský, Handlovský - Vrbata. Trenéři: V. Čermák a Šejba.
Slavia: Hnilička - Kadlec, Vašíček, J. Drtina, Žižka, Sloboda, Kolařík, Roth - Kůrka, Červenka, Vondrka - Havel, Beránek, Tomica - Holec, Jelínek, Doležal - M. Čermák, V. Růžička ml., Sklenář - T. Svoboda. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata: