Hlavní obsah

Litvínov - Kladno 2:4Kladno poprvé pod Vejvodou uspělo, vyhrálo v Litvínově

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Lukeš 1 : 0
22. Toman 1 : 1
23. Čurilla 1 : 2
30. Kubinčák 2 : 2
52. Kaberle 2 : 3
54. Valský 2 : 4

LITVÍNOV

Hokejisté předposledního Kladna se otřepali z pátečního domácího debaklu s Třincem 0:7 a v nedělním utkání 39. kola extraligy zvítězili v Litvínově 4:2. Ve svém druhém zápase na lavičce Středočechů se tak dočkal první výhry trenér Otakar Vejvoda, který nahradil zdravotně indisponovaného Zdeňka Müllera.

Článek

V mrazivém počasí hokejisté v prvních deseti minutách diváky příliš nezahřáli. Hokej se začal hrát až v 10. minutě při přesilové hře kladenských hokejistů, kdy se sám před Fraňkem ocitl Kuchler, ale domácí brankář jeho pokus se štěstím zneškodnil a našel puk mezi betony. Poté tvrdě atakoval u mantinelu Toman domácího centra Vopata, který zůstal otřesen ležet na ledové ploše, ale od druhé třetiny opět pokračoval ve hře.

Ve 14. minutě se ocitli v šanci forvardi čtvrté kladenské formace Čurilla a Melka, ale ani jeden na domácího brankáře nevyzrál. O minutu později jedovatá střela Švarného od modré čáry těsně minula levou tyč Kopřivovi svatyně. Následovala šance Trávníčka, kterému do dobré pozice přihrál Gerhát, ale Kopřiva jeho ránu z mezikruží chytil. Litvínov se dočkal vedení 35 vteřin před koncem prvního dějství, kdy si v přesilovce vybruslil s pukem z rohu do palebné pozice Lukeš a propálil vše, co mu stálo v cestě. Spokojenější tak byli po první třetině domácí, i když hosté byli po většinu času lepší.

Do úvodu druhé části vlétli hosté aktivně. Nejprve ve 22. minutě vyrovnal Toman, který projel celé hřiště a vystřelil od modré čáry krásně do šibenice a překvapil tak Fraňka. O 72 vteřin později kladenští rázem vedli, když se ihned po buly trefil Čurilla. Ve 26. minutě našel Jánským skvělým pasem najetého Lukeše, ten však forhendovým blafákem Kopřivu nepřelstil. V polovině utkání ujel nejzkušenějšímu kladenskému obránci Kaberlemu Kubinčák a vyrovnal na 2:2. Ve 39. minutě se ocitl v šanci člen čtvrté kladenské formace Melka, ale domácí brankář svůj tým podržel.

Ve 47. minutě se domácí ocitli pod obrovským tlakem, ale již za překonaného Fraňka zaskočil obětavě Gureň a zneškodnil Stielerův pokus. O minutu později diváci sledovali pěknou akci dvojice Vopat, Černý. Druhý jmenovaný si kličkami vychutnal obránce i brankáře Kopřivu, ale dostal se ze střeleckého úhlu a jeho pěkné sólo, tak úspěch neslavilo. V 50. minutě hráli hosté 63 sekund dlouhou přesilovou hru pěti proti třem, kterou dokázali využít, když se střelou od modré čáry trefil Kaberle.

Domácí ještě protestovali, že Patera atakoval Fraňka na brankovišti, ale sudí branku i po shlédnutí videozáznamu uznali. V 54. minutě překvapil Fraňka střelou ihned po buly Valský a dal tak výsledku konečnou podobu 2:4. Poté se do hry vložila domácí nervozita, která vyvrcholila dvě vteřiny před koncem, kdy Vopatovi ruply nervy a pěstí sestřelil Trončinského. Toho se zastal Kopřiva, ale ani to Vopata nezastavilo a tak se pustil i do kladenského brankáře, kterému také dal několik ran. Poté ještě projížděl kolem hostující střídačky a vyzýval protihráče na souboj, nikdo se mu však postavit nechtěl. Vopat dostal trest ve hře, takže si v příštím zápase nezahraje, stejný postih inkasoval i Kopřiva.

HC Benzina Litvínov - HC Geus Okna Kladno 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 20. Lukeš (Jánský, Gureň), 30. Kubinčák - 22. Toman (J. Dlouhý), 23. Čurilla (Melka, Mikulík), 52. F. Kaberle (Kalla, Patera), 54. Valský (Kalla). Rozhodčí: Šindler, Zubzanda - Kalivoda, Charvát. Vyloučení: 8:7, navíc Vopat - Kopřiva oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení. 1:0. Diváci: 4456.
Litvínov: Franěk - K. Pilař, Kroupa, Švarný, Stříteský, Punčochář, Gureň, Kubát - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Vopat, Trávníček - Gerhát, Heinisch, Majdan. Trenéři: Kučera a Šlégr.
Kladno: Kopřiva (60. Cikánek) - V. Kameš, F. Kaberle, Toman, J. Dlouhý, Trončinský, Šmach - Bělohlav, Patera, Frolík - Bílek, Kalla, Valský - Eberle, Stieler, Kuchler - Čurilla, Melka, Mikulík. Trenéři: Vejvoda a P. Kasík.

Reklama

Související témata: