Hlavní obsah

Kladno v Litvínově konečně zabralo

Josef PešoutPrávo

Kladenští hokejisté ve třech vzájemných zápasech s Litvínovem získali maximální počet devíti bodů. V poslední době se jim nedařilo, ale Severočeši jsou pro ně nejspíš oblíbeným soupeřem. A tak na jejich ledě zabrali a po nedělním vítězství 4:2 uhájili na třináctém místě tabulky mírný náskok před poslední Kometou Brno.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost hokejistů Kladna

Článek

Nedělní duel na severu Čech Kladno rozhodlo ve třetí třetině dvěma góly, na které už domácí nestačili odpovědět. Střetnutí navíc ukončila dvě vteřiny před sirénou bitka před kladenskou brankou.

„Asi dvě minuty před tím Vopat trefil Víťu Bílka do obličeje. Rozhodčí ho měl vyloučit a závěrečný incident by se nestal. Pak mě Vopat seknul a dal mi ránu zezadu. Chápu, že byl vytočený, když prohrávali. A pak si to rozdal s naším brankářem Kopřivou,“ líčil kladenský obránce František Kaberle, který dal vítězný gól Středočechů. „Určitě je to pro nás důležitý výsledek. Musíme se od něj odrazit a udělat šňůru, protože Brno se na nás dotahuje. Pro nás je každý zápas jako play off,“ zdůraznil zkušený bek. „Snažili jsme se zapomenout na debakl s Třincem.Vzali jsme si z něj ponaučení a vyplatilo se to,“ liboval si dále Kaberle.

Litvínovský brankář Petr Franěk si stěžoval, že třetímu inkasovanému gólu předcházel faul na něj. „Osobně si myslím, že to byl nedovolený zákrok. Patera skočil na mě a vystrčil mě z brankoviště. Nemohl jsem reagovat na gólovou střelu. Kladno mělo štěstí, že mu jeden nejmenovaný pán pomohl,“ tvrdil evidentně rozladěný gólman.

„Takové zápasy bychom měli vyhrávat. Ale se soupeři ze spodku tabulky se trápíme. Nutili jsme se do útoku a dělali jsme chyby vzadu,“ rozebíral Franěk. „Musíme bojovat dál a udělat ve čtvrté čtvrtině co nejvíc bodů,“ zamyslel se brankář.

Útočník Vojtěch Kubinčák, který vyrovnával při vlastním oslabení na 2:2, litoval dalších neproměněných šancí. „Za nerozhodného stavu jsme měli spoustu možností i do prázdné branky. Ale nedali jsme je. Prohra je zklamáním, protože jsme si zkomplikovali situaci v boji o desítku v tabulce. Soupeři se na nás tlačí,“ uvažoval forvard.

Reklama

Související témata: